Mali grad

Zapadlo do 5 centimetrov snega, zaradi dežja možnost poledice

30.01.2014

 

V zgodnjih jutranjih urah je območje naše občine zajelo močno sneženje. Do 7. ure je zapadlo od 3 do 5 cm snega. Posipne enote so že v zgodnjih jutranjih urah začele s posipanje občinskih cest, mostov in pločnikov. V dopoldanskem in popoldanskem času je predvideno pluženje in ponovno posipanje zaradi preprečevanja poledice.

Prevoznost občinskih in državnih cest je normalna z obvezno uporabo zimske opreme, vendar previdnost na cesti ne bo odveč.

Po podatkih nadzorne službe Občine Kamnik je do 9. ure zapadlo do 7 cm snega. Na območju Tuhinjske doline in Kozjaka močno sneži, zato voznike naprošamo, da se na pot odpravijo le v nujnih primerih.

Po napovedih Agencije RS za okolje bo danes snežilo predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji. Popoldne se bodo padavine postopno širile tudi nad vzhodno Slovenijo. Ponoči bo sneg od juga začel prehajati v dež, ponekod bo možna poledica. Jutri bo oblačno s padavinami. Največ jih bo v zahodni Sloveniji. Na severozahodu države bo snežilo, drugod deževalo. Še se bo lahko pojavljala poledica. V soboto bo oblačno z občasnimi padavinami, po nižinah bo deževalo. Hladilo se bo, po nižinah bo dež prešel v sneg. Enako vreme nas čaka tudi v nedeljo.

Pričakujemo lahko torej pester konec tedna, ki bo v prometu povzročal težave, predvsem če se bo pojavljala poledica, zato vse občane in občanke prosimo za strpnost in skrajno previdnost na cesti saj, glede na napovedi, ne bo mogoče na vseh mestih istočasno izvajati pluženja in posipanja.

 


<< Nazaj | Novice