Mali grad

Zapadlo do 40 centimetrov snega

09.12.2017

 

Občina Kamnik obvešča, da so ekipe Komunalnega podjetja Kamnik d. d., ki v okviru koncesijske pogodbe izvajajo zimsko službo na območju občine Kamnik, ob 1. uri zjutraj pričele s pluženjem in posipanjem občinskih cest. Največ, do 40 centimetrov snega, je zapadlo v višje ležečih krajih, in sicer na Poljani, Zavrhu, Kališah, Vrheh, Rakitovcu, Černivcu in okoliških krajih, v Kamniku pa do 10 centimetrov snega. Občinske in regionalne ceste so normalno prevozne. Nadzorna služba Občine Kamnik poziva občanke in občane, da se na pot odpravite le z ustrezno zimsko opremo.

Danes bo sprva še oblačno, padavine bodo dopoldne povsod ponehale, najkasneje na jugu države. Popoldne se bo od zahoda jasnilo. Najvišje dnevne temperature bodo od -2 do 3.

Jutri bo sprva precej jasno, čez dan se bo od zahoda znova postopno pooblačilo. Ob morju bo pričelo deževati, do osrednje Slovenije pa snežiti. Najnižje jutranje temperature bodo od -16 do -5,  najvišje dnevne od -2 do 5. Predvidoma bo najtopleje proti večeru.

Zvečer in v noči na ponedeljek bo sneg po nižinah prešel v dež. Čez dan bo meja sneženja večinoma na okoli 1800 m, proti jugu pa tudi višje. V severovzhodnih krajih bo večinoma suho. V ponedeljek popoldne bodo padavine marsikje prehodno ponehale. V torek bo v zahodni polovici države oblačno z občasnimi padavinami in visoko mejo sneženja, na vzhodu pa bo suho. (vir: ARSO)


<< Nazaj | Novice