Mali grad

Zapadlo do 15 centimetrov snega, nekateri predeli občine brez elektrike

27.04.2016

 

Kljub napovedim vremenoslovcem, si nihče ni mislil, da nam bo narava konec aprila tako zagodla. Razpoložljive ekipe Komunalnega podjetja Kamnik so že od 16. ure na terenu. V višje ležečih predelih je zapadlo do 15 centimetrov snega, ekipe plužijo in posipajo občinske ceste, a po poročanju ekip, tako močno sneži, da je sprotno pluženje onemogočeno.

Zaradi močnega sneženja je oteženo pluženje in posipanje državne ceste Stahovica – Črnivec ter Kamnik – Ločica, prelaz Kozjak.

V nekaterih predelih občine, na območju Črne, Gozda, na določenih odsekih v Tuhinjski dolini in v Tunjicah, je prišlo tudi do izpada električne energije, a po zadnjih podatkih ekipa Elektro Ljubljana napako že odpravlja.

Zapadlo do 15 centimetrov snega, nekateri predeli občine brez elektrike

Zaradi težkega in mokrega snega se je začelo lomiti tudi vejevje, zato dodatna previdnost ne bo odveč.

Voznike naprošamo, naj se na pot, če je le-ta nujno potrebna, ne odpravijo z letnimi pnevmatikami. Voznikom priporočamo previdno in počasnejšo vožnjo ter uporabo zimske opreme - snežne verige.

Napoved

Ponoči bodo padavine v večjem delu Slovenije prehodno ponehale, proti jutru pa bo snežilo predvsem na Notranjskem in Gorenjskem. Najnižje jutranje temperature bodo od -2 do 3, na Primorskem okoli 6 stopinj.

Jutri bo pretežno oblačno, v severovzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno še rahle padavine. Meja sneženja se bo dvigala. Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 11, na Primorskem do 15 stopinj C.

ARSO je izdal tudi opozorilo zaradi znatne in velike nevarnosti snežnih plazov. Zaradi velike količine novega snega se predvsem na območju Julijskih Alp povečuje nevarnost snežnih plazov, ki bo v četrtek velika (4. stopnja), so zapisali.


<< Nazaj | Novice