Mali grad

Zanesljiva zmaga državnih prvakinj, za kamniške odbojkarje pa ACH Volley tokrat premočan

18.12.2016

 

Zanesljiva zmaga državnih prvakinj

Zanesljiva zmaga državnih prvakinj, za kamniške odbojkarje pa ACH Volley tokrat premočanOdbojkarice Calcit Volleyballa so v 11. krogu 1. DOL za ženske v dvojnem odbojkarskem sporedu v dvorani na Galjevici brez izgubljenega niza premagale Koprčanke. Pred odhodom na zasluženi zimski odmor bodo varovanke Alessandra Beltramija 27. decembra igrale na turnirju srednjeevropske lige v Bekescsabi. V prvi tekmi bodo igrale proti domači ekipi Linamar, dan pozneje pa še z Vasasom iz Budimpešte.

Calcit Volleyball – Luka Koper   3:0 (15, 9, 17)

Ljubljana – Športna dvorana Galjevica, gledalcev 50, sodnika: Mesarič (Murska Sobota), Seifried (Maribor).

Calcit Volleyball: Grudina 12, Božič, Mihevc 5, Blažič 15, Pahor – libero, Igličar, Zaplotnik, Kostić 12, Jerala – libero, Turk 1, Koleva 13, Van de Vyver 2. Trener: Alessandro Beltrami.

Luka Koper:  Dakin 2, Gržinič, Šantelj 2, Kušar – libero, Poropat, Radešić, Lucas 3, Radulj 5, Dodič 2, Kocet, Jovič, Kaker 4. Trener: Zoran Jerončič.

Aktualne državne prvakinje so v prejšnjem krogu doživele hladen tuš ob porazu na derbiju z Novo KBM Branikom, v svojem zadnjem letošnjem nastopu v državnem prvenstvu pa so brez večjih težav premagale Koprčanke, ki ostajajo le pri eni zmagi in jih v nadaljevanju prvenstva čaka ogorčen boj za obstanek v ligi. Medtem ko Koprčanke odhajajo na zimski odmor, odbojkarice Calcit Volleyballa prihodnji teden čaka še turnir v srednjeevropski ligi, kjer se bodo v Bekescsabi, 27. decembra, najprej pomerile z domačim Linmarjem in dan pozneje še z Vasasom iz Budimpešte.

Domačinke so v dvoboj s Koprčankami krenili v trenutno najmočnejši zasedbi, s točko Olivere Kostić pa so na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk. Z asom Victorie Dakin so se jim gostje še približale na tri točke zaostanka (9:12), vendar sta Slavina Koleva in Kostićeva poskrbeli, da so kalcitovke spet povedle s petimi točkami razlike, ob drugem tehničnem odmoru je bil zaostanek koprskih odbojkaric že šest točk. Z asom Katje Mihevc so varovanke Alessandra Beltramija pobegnile za sedem točk (18:11), težave na sprejemu pa so v gostujoči ekipi nadaljevale do konca niza, ki se je končal z dvema zaporednima asoma Tine Grudine.

Koprčanke so imele težave na sprejemu tudi na servis Pie Blažič na začetku drugega niza, saj so domače odbojkarice dosegle šest zaporednih točk. S točko Tine Kaker so se gostje domačinkam še približale na pet točk zaostanka (3:8), za pet točk so zaostajale tudi pri izidu 7:12, toda na servis Kostićeve so kalcitovke dosegle kar enajst točk zaporedoma, zadnji dveh z blokoma Pie Blažič, niz pa se je končal po napadu Koleve.

V tretjem nizu so koprske odbojkarice le vzpostavile ravnotežje, z asom Kakerjeve pa so jim prišle na tri točke zaostanka (8:11), za mirno nadaljevanje pa je poskrbela Blažičeva. Najmlajša igralka domače ekipe je dosegla tri zaporedne točke, zadnji dve z asom, na drugi tehnični odmor pa so kalcitovke odšle s prednostjo osmih točk. S tem je bila tekma praktično odločena, zadnjo točko za zmago pa je dosegla Grudina.

V prvi tekmi na Galjevici so odbojkarice VOLLEYBALLjubljane v dvoboju za peto mesto s 3:2 (18, -20, 16, -20, 12) premagale Sp.Savinjsko-Alianso.


Za odbojkarje ACH Volley tokrat premočan

Odbojkarji Calcit Volleyballa so v derbiju 14. kroga 1. DOL za moške v svoji dvorani morali priznati premoč razigranega ACH Volleyja, ki domačim odbojkarjem ni prepustil niti niza. V torek bodo Kamničani v povratni tekmi prvega kroga pokala CEV v Šempetru v Savinjski dolini, ob 19. uri, gostili francoski Tours.

Calcit Volleyball – ACH Volley  0:3 (-14, -23, -17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev 350, sodnika: Valentar (Prevalje), Skudnik (Mežica).

Calcit Volleyball: Štalekar 5, Hribar – libero, Golob – libero, Novljan, Ratek, Okroglič 4, Vidmar 9, Pereira 1, Brulec 1, Lakner 1, Kotnik 2, Štembergar Zupan 10, Videčnik 4, Konjedic. Trener: Gašper Ribič.

ACH Volley: Flajs, Slauht, Kozamernik 8, Kovačič – libero, Purič 4, Satler, Pleško, Jurić, Kumer, Štern 12, Pokeršnik 11, Buculjević 3, Armenakis 14. Trener: Zoran Kedačič.

Med tednom so Kamničani, prvič po porazu v ljubljanski dvorani Tivoli prav proti ACH Volleyju, v Kranju izgubili z domačim Triglavom, pred torkovo povratno tekmo prvega kroga pokala CEV s francoskim Toursom pa so v svoji dvorani gostili aktualne državne prvake. Na že omenjeni tekmi v Tivoliju so Ljubljančani do zmage prišli šele v tie-breaku, potem ko so ubranili dve zaključni žogi, tokrat so prišli do vseh treh točk, saj so bili boljši v vseh elementih igre. Pred torkovo tekmo drugega kroga skupine D lige prvakov, ko bodo v dvorani Stožice gostili romunsko Craiovo, je to za njihove navijače zagotovo dobra napoved.

Prvi niz je bolje začela gostujoča ekipa, ki je po zaslugi Apostolosa Armenakisa povedla s 6:3, nato pa prednost treh točk držala vse do izida 11:8. Z blokom Primoža Vidmarja in asom Matica Videčnika so se jim Kamničani približali na točko zaostanka (10:11), vendar so ob odhodu na drugi tehnični odmor za gosti zaostajali že za pet točk. Ob ne najboljšem sprejemu so imeli težave tudi v napadu, zato pa sta na drugi strani Jan Pokeršnik in Armenakis bila nezaustavljiva, niz pa je bil odločen po neizsiljeni napaki domače ekipe za gostujoče vodstvo z 20:12. V končnici niza je dve zaporedni točki dosegel še Jan Kozamernik niz pa se je končal po osmi lastni napaki domače ekipe.

Tudi v začetku drugega niza so prevladovali ljubljanski odbojkarji, ki so po asu Žige Šterna povedli z 9:5, po napaki Andreja Štembergar Zupana, ki je na korektorskem položaju zamenjal lažje poškodovanega Maxsona Guilherma Pereiro, je bilo že 12:6 za ACH Volley. Vendar se varovanci Gašperja Ribiča niso predali, na servis Matica Videčnika so se vrnili v igro, s tremi zaporednimi bloki Saše Štalekarja pa so izid na 17. točki izenačili. V napeti končnici so več zbranosti prikazali gostje, ki so z asom Jana Kozamernika pobegnili za tri točke (23:20), domačini so nato ubranili dve zaključni žogi, zmago pa je Ljubljančanom zagotovil Pokeršnik.

Razpoloženi Štembergar Zupan je imel največ zaslug, da so kamniški odbojkarji na prvi tehnični odmor še odšli s točko prednosti, vseh upov po vsaj častnem nizu pa je bilo za Calcit Volleyball konec že do drugega tehničnega odmora. Armenakis, Pokeršnik in Štern so bili v napadu previsoki za domači blok, pri izidu 15:21 pa je bilo upov po zasuku za kamniško ekipo konec. Tekma se je končala z dvema zaporednima asoma Kozamernika.

Izjavi po tekmi

Gašper Ribič, trener Calcit Volleyballa: »Glede na to, da v zadnjem času zaradi tekmovalnega ritma in nekaterih lažjih poškodb ne treniramo najbolje, vmes je bila še pot v Francijo, me današnja slabša predstava ni presenetila. Za nameček si je v petek na treningu prst poškodoval še Pereira, ob slabšem sprejemu pa smo bili brez pravih možnosti proti razigranim gostom. Sicer smo se borili po svojih najboljših močeh, a to danes ni bilo dovolj.«

Zoran Kedačič, trener ACH  Volleyja: »Trenutno igramo dobro odbojko, vidi se, da se nam vloženo delo na treningih vrača na tekmah. Morda v domačem prvenstvu na vseh tekmah ne igramo na visoki ravni, vendar je tudi to dovolj za zmage. Danes smo ves čas igrali dobro, veseli me, da nismo popuščali, da smo bili boljši nasprotnik, pa kažejo tudi statistični podatki.«

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Klemen Brumec


<< Nazaj | Novice