Mali grad

Žan Pahor, učenec 2. razreda OŠ Toma Brejca, svetovni prvak v MTB

18.06.2013

 

Gregor Krajnc nadaljuje s prikazom dobre forme in se bliža prvi deseterici v mladinski konkurenci krosa. Žan Pahor do zmage na otroškem svetovnem pokalu.

Preden se vsa pozornost usmeri k finalu dirke v spustu, so svojih pet krogov odpeljali še mladinci. Med njimi sta bila tudi Calcitova Gregor Krajnc in Peter Zupančič, sploh Gregor pa se je znova izkazal. Štartni krog je zaključil na 18. mestu, v prvem krogu napredoval za pet mest, nato pa se vozil na položajih od 10. do 14. Končno 13. mesto je nova lepa uvrstitev in že kaže na spogledovanje z deseterico. Peter je bil 51., zmagal pa je Novozelandec Samuel Gaze.

Gregor Krajnc po dirki: "Štart je bil ugoden, ker niso prehitro štartali. Vmes sem malo popustil, predse spustil nekaj tekmovalcev, nato pa mi je šlo v zadnjem delu zelo dobro. Na obeh vzponih na progi sem bil hitrejši od tekmecev okoli mene. Temperature so bile iz minute v minuto višje, zato smo se polivali z vodo, a razmere so bile enake za vse."

Včeraj pa smo dobili še enega slovenskega zmagovalca svetovnega pokala, Žana Pahorja (2. razred OŠ Toma Brejca) iz kluba Calcit Bike Team. V Val di Sole organizirajo tudi dirke za t. i. otroški svetovni pokal, v konkurenci 7- in 8-letnikov pa je naš Žan dobesedno pometel s konkurenco.

Vir: mtb.si


<< Nazaj | Novice