Mali grad

Žalna seja v spomin na življenje in delo slovenskega politika, poslanca, pravnika in nekdanjega predsednika Skupščine občine Kamnik Maksimiljana Lavrinca

24.11.2016

 

V sejni dvorani Občine Kamnik se je popoldan odvijala žalna seja Občinskega sveta Občine Kamnik v spomin na življenje in delo slovenskega politika, poslanca, pravnika in nekdanjega predsednika Skupščine občine Kamnik Maksimiljana Lavrinca.

 Žalna seja v spomin na življenje in delo slovenskega politika, poslanca, pravnika in nekdanjega predsednika Skupščine občine Kamnik Maksimiljana Lavrinca  

O Maksimiljanu Lavrincu še zdaleč ni vse napisano ali povedano. Govorijo pa njegova razumna, odločna, globoko premišljena in pogumna dejanja. O njem pripoveduje njegova bogata poklicna pot in njegova družbeno-politična angažiranost ter zanj značilen način razumevanja človekovega bistva. Bil je predsednik nekdanje Skupščine občine Kamnik, izvoljen je bil v prvi, drugi in tretji mandat poslancev Državnega zbora Republike Slovenije. Bil je svetovalec predsednika Republike Slovenije dr. Janeza Drnovška in je kot ustanovni član soustanovil novo stranko Zares – nova politika.

Današnji dan nas opominja na dejstvo, da človek ni ustvarjen za večno življenje. Odide, ko pride njegov čas. Tako kot mine življenje ugasne tudi njegovo poslanstvo. Maksimiljan Lavrinc se je svojega poslanstva zavedal in ga tudi zavzeto izpolnjeval, lahko rečemo do konca svojega življenja, čeprav se je zavedal njegove minljivosti.

Kamniku je dal svoje znanje, prizadevanja za boljši danes in boljši jutri v prepričanju, da to dela v korist vseh občank in občanov in tudi širše. Njegov čas je z našim neločljivo povezan, saj brez njegovega časa tudi našega ne bi bilo.

Maksimiljan Lavrinc je s svojim odhodom pustil praznino, a rezultati njegovega dela bodo ostali tudi prihodnjim rodovom.

Ohranili ga bomo v lepem spominu.


<< Nazaj | Novice