Mali grad

Zaključna prireditev Tekaškega pokala občine Kamnik

01.02.2013

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil zaključne prireditve Tekaškega pokala občine Kamnik.

Ideja o Tekaškem pokalu občine Kamnik je zaživela v lanskem februarju, ko so se sestali organizatorji tekaških tekem v Kamniku in sestavili pravilnik Pokala. Tekaški pokal je v letu 2012 sestavljalo šest tekov, in sicer 17. gorski tek k Sv. Primožu, 24. Mekinjski kros, 14. gorski tek na Grintovec, 7. Češnjiški tek, 4. Veronikin tek in 12. Miklavžev tek. Pokal je obsegal šest kategorij, za kriterij uvrstitve v posamezno kategorijo pa je bilo pomembno leto rojstva.

Nosilni organizator Tekaškega pokala občine Kamnik je Klub gorskih tekačev Papež, zato je ob sklepnem dejanju sezone 2012, v avli Osnovne šole Stranje, nekaj besed zbranim namenil vodja Tekaškega pokala občine Kamnik Dušan Papež: »Misel o projektu Tekaškega pokala občine Kamnik se mi je porajala že kar nekaj let. Župan je idejo o kamniškem pokalu podprl in danes smo tukaj. V vseh šestih tekmah Pokala je sodelovalo preko 800 tekmovalcev, če pa tukaj štejemo še otroke in mladino, je bilo kar preko 1000 sodelujočih. Lahko rečem, da je Pokal ponesel ime Kamnika tako po Evropi kot tudi širom sveta, saj so bili udeleženci praktično iz celega sveta. Lahko smo ponosni, da v Kamniku delamo s srcem in z dobro voljo. Z vsemi organizatorji šestih tekem pa resnično dobro sodelujemo, si pomagamo in si svetujemo ter delamo z roko v roki.«

Čestitkam pa se je pridružil tudi župan Marjan Šarec ter poudaril: «V Kamniku je tek vse bolj popularen, predvsem po zaslugi Kluba gorskih tekačev Papež. Idejo o Tekaškem pokalu občine Kamnik sem takoj podprl in prvo leto je za nami. Vse tekme so bile dobro organizirane in obiskane. Kot je povedal vodja Tekaškega pokala občine Kamnik Dušan Papež, so tekme ime Kamnika ponesle po Sloveniji in tudi izven njenih meja. Kamnik je namreč mesto različnih športov. Vse bolj pa na veljavi pridobiva tudi gorski tek. Želim si, da Pokal premaga morebitne začetne težave in ovire. Pobude o izboljšavah in sodelovanju pa so vsekakor dobrodošle tudi za Občino Kamnik in Zavod za turizem in šport v občini Kamnik. Vse pa s ciljem, da Tekaški pokal občine Kamnik doseže takšno raven, kot si jo zasluži. Dušan Papež s svojimi sodelavci resnično daje srce in dušo zato, da bi tek na kamniškem dobil domovinsko pravico in bi bil Kamnik, poleg dvoranskih športov, znan tudi po teku. Iskrene čestitke dobitnikom priznanj in vsem organizatorjem ter pogumno naprej.«

Sledila je podelitev zasluženih plaket najboljšim trem v različnih kategorijah Tekaškega pokala občine Kamnik. Vsi udeleženi tekači pa so prejeli tudi priznanja.

Ob koncu smo prisluhnili še predavanju odličnega gorskega tekača Klemna Trilerja. Ob filmu in sliki nas je popeljal po Slovenski planinski poti od Maribora do Ankarana, ki jo je pretekel v rekordnem času 8 dni, 14 ur in 45 minut.

 

 

 


<< Nazaj | Novice