Mali grad

Zaključna prireditev CIRIUS-a Kamnik z naslovom »Biti al' oditi po rožce' tri«

24.06.2016

 

Dopoldan se je župan Marjan Šarec skupaj z direktorjem CIRIUS-a Kamnik Goranom Pavličem udeležil zaključne prireditve, ki so nam jo ob prihajajočem dnevu državnosti in ob koncu šolskega leta pripravili v CIRIUS-u Kamnik.

Zaključna prireditev CIRIUS-a Kamnik z naslovom »Biti al' oditi po rožce' tri«

Otroci Centra za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje Kamnik so se nam predstavili s prijetnim programom, ki so ga letos naslovili »Biti al' oditi po rožce' tri«. Glasbena skupina nas je navdušila s slovensko glasbo »Daleč stran«, »Ko so lipe cvetele« in »Rožce tri«ter z glasbo »Conkuest of Paradise:1492«, otroški pevski zbor je prepeval »Vzemi vse« in »Če bi živeli v pradavnini«, plesna skupina je zaplesala ob ritmih pesmi »Zemlja pleše«, učenci in dijaki pa so nam pripovedovali o ljubezni. Za prijeten preplet besed je poskrbela knjižničarka Mateja Perko.

Ob tej priložnosti so bile podeljene knjižne nagrade in posebna priznanja učencem in dijakom, ki so jih podelile ravnateljica Osnovne šole CIRIUS Kamnik Isabelle Morel Bera, ravnateljica Srednje šole CIRIUS Kamnik Saša Markovič in ravnateljica Doma Ana Zadnik.  

Zbrane je sprva nagovoril direktor CIRIUS-a Kamnik Goran Pavlič, čestital učenkam in učencem ter se zahvalil staršem in zaposlenim: »Dragi učenci dijaki, upam, da ste v tem šolskem letu uspeli pridobiti veliko uporabnega znanja, saj je to vaš osebni zaklad, ki ga boste v prihodnosti lahko unovčili na različne načine. Latinski rek »preko trnja do zvezd« ni pomemben le zaradi konca šolskega leta, temveč tudi zaradi jutrišnjega praznika, 25-letnice samostojnosti Republike Slovenije. Želim vam, da bi bili počitniški dnevi razigrani in brezskrbni ter da se dobre volje in polni energije zopet vidimo septembra.«

Župan Marjan Šarec se je zahvalil za prijeten program, ki nam ga vedno znova pripravijo otroci skupaj z mentorji ter dodal: »Tako kot ste vi danes lahko ponosni na svoje dosežke, tako moramo biti vsi skupaj ponosni na svojo državo. Ne glede na to, da je razdvajanja vse več, ne glede na to, da se vedno več ljudi sprašuje ali sploh še praznovati. Ravno zato je potrebno praznovati. Malo je narodov, ki imajo to čast, da imajo svojo državo. Če nam pred 25 leti osamosvojitev ne bi uspela, bi lahko živeli nekje vmes, bili bi nikogaršnji. Tako pa smo svoji. In lahko praznujemo, lahko se vselimo, se razvijamo in tako se tudi vi v svojem zavodu lahko razvijate. Občina Kamnik je na zavod CIRIUS zelo ponosna. Vedno znova nam kažete, da so v naši lokalni skupnosti in tudi v naši državi, šibkejši, ki potrebujejo več pomoči, a nam hkrati kažete kako smo lahko boljši ljudje, kako si lahko med seboj pomagamo. Hvala vam, da nam kažete pot kako biti boljši ljudje. Čestitam vam za vse vaše dosežke in iskreno vam čestitam ob jutrišnjem prazniku naše države. Bodimo ponosni nase in bodimo ponosni nanjo!«


<< Nazaj | Novice