Mali grad

Zaključite delovni teden s Kul petkom

17.06.2018

 

Lanska uspešnica poletja – kulinarični večeri v parku Evropa – se vračajo tudi to poletje. Dogajanje vsak petek zvečer v lanskem juliju je dodobra napolnilo park Evropa. Visok obisk je celo spodbudil organizatorje, da so pripravili še en dodatni večer v avgustu.

Kulinarični petkovi večeri v lepem ambientu pa bodo potekali tudi letos. Lokacija ostaja enaka – park Evropa – prihaja pa novo ime: Kul(inarični) petek. Organizator, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik, se je odločil, da dogajanje raztegne skozi celotno poletje. Tako se bo vsak petek od 22. junija do 17. avgusta park Evropa spet spremenil v udobno jedilnico z ležalniki, mizicami ter prijetnim ambientom z živo glasbo. Gostinci bodo s svojo ulično kuhinjo pričeli ob 18. uri, dogajanje pa bo pestro vse do 23. ure.

Tudi tokrat bodo številni gostinci iz Kamnika in okolice ponujali prvovrstno hrano, ki jo bodo pripravili pred vami. Vrnile se bodo tudi lanske uspešnice. Ker pa je kulinarika močno povezana z ambientom, v katerem je hrana postrežena, bo tudi letos kulinarične večere v parku Evropa spremljala kvalitetna živa glasba. Tudi letos bo glasba zajemala številne žanre. Začeli bomo z svetovnimi hiti v akustični izvedbi zasedbe Laqustik, nadaljevali pa s swingom, bluesom, glasbo dixieland, country, irsko in filmsko glasbo. Za vzdušje na zadnjih dveh večerih pa bo poskrbela ekipa Kamfesta.

»Že lani se je pokazalo, da so petkov večer, dobra hrana, prijetna glasba in sproščeno vzdušje odlična kombinacija. Verjamemo, da je kvalitetna hrana in pijača postrežena v takšnem okolju, še bolj okusna in prijetna. Tako bomo ponovno poskrbeli, da bo vzdušje za obiskovalce popolno,« pravi direktorica Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Božena Peterlin.

Ravno zato, ker kvalitetna hrana in pijača skupaj z dobro glasbo in sproščenim vzdušjem, naredi kulinariko popolno, bodo letošnji kulinarični petki odlični ali, kot bi rekli v sodobnem žargonu, »kul«.

Besedilo: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik
Fotografije: Klemen Brumec in Samo Trtnik


<< Nazaj | Novice