Mali grad

Zaključilo se je FAI svetovno mladinsko prvenstvo prosto letečih letalskih modelov 2012

02.08.2012

 

Pozno popoldan se je podžupan Damjan Hribar udeležil zaključka FAI svetovnega mladinskega prvenstva prosto letečih letalskih modelov 2012.

Prireditev je v Sloveniji na najvišji ravni modelarskih dogodkov. Gre za svetovno prvenstvo mladincev, ki so se med 27. julijem 2012 in 2. avgustom 2012 pomerili v treh kategorijah (s kraticami jih imenujemo F1A, B in P) prosto letečih jadralnih modelov. Na ravnici med Mengšom in Kamnikom je tekmovalo preko 80 mladink in mladincev iz 16. držav.

Rezultate prvenstva si lahko ogledate na spletni strani Letalske zveze Slovenije.

Na Gradu Jable v Mengšu se je torej pozno popoldan odvijalo sklepno dejanje FAI svetovnega mladinskega prvenstva prosto letečih letalskih modelov 2012. Najboljši tekmovalci in tekmovalke so prejeli priznanja, medalje in pokale.

Vse zbrane je po uradni podelitvi nagrad pozdravil in nagovoril podžupan Občine Mengeš Bogo Ropotar, ki je dobitnikom medalj in pokalov ter ostalim tekmovalcem čestital. «Občina Mengeš je počaščena, da je lahko gostila to tekmovanje«, je povedal podžupan. Vsem tekmovalcem je zaželel naj obiščejo občino Mengeš in občino Kamnik tudi, ko ne bodo tekmovali.

Tudi podžupan Damjan Hribar je namenil današnjim gostom nekaj besed in povedal: «upam, da so se vam dnevi tekmovanja, ki ste jih preživeli v našem okolju, vtisnili v spomin in, da ste zares uživali med nami. Modelarstvo zahteva natančnost in preciznost ter ljubezen do modeliranja. Zato vsem, ki ste danes dosegli želene rezultate iskreno čestitam. Ostali pa ne obupajte, saj verjamem, da to ni vaše zadnje tekmovanja. Vztrajnost je pot do uspeha«. Na koncu se je zahvalil organizatorjem, da so to tekmovanje popeljali v naše kraje in jim za izvedbo tekmovanja tudi iskreno čestital.

Direktor tekmovanja Janko Grošelj je povedal, da je bilo tekmovanje organizacijsko izredno zahtevno. »Organi, ki so dajali soglasja, so podali skoraj nemogoče zahteve«, je še dodal. Na koncu pa vsem najboljšim tudi čestital.

Najvišji predstavnik Mednarodne letalske organizacije (FAI) ing. Srdjan Pelagić je z zaključnimi besedami in s himno FAI tudi uradno zaključil letošnje svetovno mladinsko prvenstvo.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskreno čestitamo!

 

 

 

 


<< Nazaj | Novice