Mali grad

Zaključili sezono na Malem gradu

26.09.2011

 

Pretekli vikend smo zaključili sezono na Turistično informacijski točki Mali grad, ki je bila odprta od sredine junije do konca septembra 2011. Beležili smo približno 10 odstotkov večji obisk kot lani.

Turistično informacijska točka na Malem gradu deluje od leta 2009, ko smo namesto mize, ki je bila pred kapelo v sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine OE Kranj postavili brunarico. V času največje turistične sezone (junij – september) je točka odprta vse dni. Turisti lahko kupijo vstopnico za kapelo, v kateri je od lanskega leta prenovljena razstava ter stražni stolp, v katerem smo letošnje leto uredili razstavo Minule podobe Kamnika. Obe razstavi sta bili delno financirani s strani Ministrstva za kulturo.

V turistični točki vsak gost prejme turistične informacije o Kamniku in okolici ali kupi spominke. Na brunarici je tudi tabla s QR kodo preko katere si obiskovalci na svoje mobilne telefone lahko naložijo splošne informacije o kapeli ter Kamniku.

Na Turistično informacijski točki beležimo tudi statistiko in letošnji obisk je bil večji za 10 odstotkov. Mali grad je obiskalo 2.826 oseb, od tega 1.535 domačih (54 odstotkov); lani pa 2.579, od tega 1.262 domačih (50 odstotkov). Od tujcev je bilo letošnje leto največ Nemcev, Italijanov (obeh nad 200), Nizozemske, Francije in Španije (vseh nad 140). Letošnje leto je bilo prodanih 783 odraslih in 219 otroških, lansko leto pa 748 odraslih in 211 otroških vstopnic. Prodali smo kar nekaj spominkov; največ pa razglednice in magnetke.

Kapelo na Malem gradu si do junija lahko ogledate kadarkoli po predhodni najavi v TIC Kamnik.

Besedilo: TIC Kamnik


<< Nazaj | Novice