Mali grad

Zaključil se je 9. Kamfest

19.08.2012

 

Od petka, 10. avgusta 2012 do nedelje, 19. avgusta 2012 smo si v Kamniku krajšali tople poletne dneve in prijetne večere z 9. izvedbo poletnega kulturnega Festivala z razgledom – Kamfest 2012.

Glavni oder je že tradicionalno na palaciju Malega gradu poskrbel za glasbeno popestritev festivalskega dogajanja. Otroški oder je v idiličnem okolju Keršmančevega parka ob Kamniški Bistrici poskrbel za naše najmlajše. Ob večernem odru, ki je nekoliko menjal prizorišča – dogajalo se je na kamnitem odru pri Stražnem stolpu, na vrtu Kavarne Veronika in v Samčevem predoru, so se obiskovalci zabavali s stand up komedijami in prisluhnili glasbi pozno v noč.

Samčev predor je letos ponujal že tradicionalno razstavo fotografa Primoža Hienga, pa tudi glasbene in plesne spektakle. Popeljali ste se lahko s pravo gasilsko lestvijo, opazovali zračne akrobacije »slacklinerjev« in prisluhnili udarnim ritmom izvrstnih kamniških bobnarjev. Ogledali pa ste si lahko tudi pravi kolesarski sprint na izločanje GT Bike Eliminator 2012 in Pulfer Džamp.

V Keršmančevem parku je bilo poskrbljeno za ustvarjalne in športne delavnice, kakor tudi za predstave za naše najmlajše. Vsekakor pa je hvale vredna tudi prava plaža, ki jo je domiselno, z inovativnim projektom Mesto ob vodi, pripravila Skupina Štajn. Na dvorišču Osnovne šole 27. julij Kamnik ste si lahko ogledali Pulferpark, ki je projekt združitve urbane kulture v Kamniku na enem mestu. V Kavarni Planinka so se odvijali plesni večeri, v Gostilni Majolka pa kantavtorski večeri. Oživel je tudi Stražni stolp na Malem gradu, ki je postal pravi kino. V Motniku pa so se v Parku pod lipami odvijali glasbeni in gledališki dogodki.

Danes se je v Keršmančevem parku z zaključnim piknikom končal Kamfest 2012. Z ustvarjalnimi, športnimi delavnicami in predstavo Rdeča Kapica Lutkovnega gledališča Fru Fru je počasi sledilo sklepno dejanje poletnega festivalskega dogajanja v Kamniku.

Pozno popoldan je zbrane v Keršmančevem parku nagovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je povedal: «vsake stvari je enkrat konec. Tudi letošnji Kamfest se počasi izteka. V prelepem ambientu Keršmančevega parka se nam obeta še zadnji koncert. Potem bomo Kamfest-u rekli nasvidenje. Nasvidenje zato, ker se bomo že veselili 10. Kamfest-a. Naslednje leto nam organizatorji že pripravljajo marsikaj. Tisto, kar so snovali skozi čas, pa jim letos tega ni uspelo realizirati. Na tem mestu bi se rad zahvalil vsem organizatorjem, hvala KD Priden možic, MC Kotlovnica in Skupina Štajn, ki je prispevala svoj delež v Keršmančevem parku. Letos smo ga na novo odkrili in verjamem, da bo park drugo leto, s to prelepo plažo in ambientom, še pridobil na veljavi. Upam, da ste v teh dneh uživali in, je vsak našel nekaj zase. Vabim vas na 10. Kamfest in hvala vsem, kajti brez vas, zveste publike, tudi tega festivala nebi bilo«.

Nekaj besed je ob zaključku Kamfest-a 2012 obiskovalcem namenil tudi vodja festivala Goran Završnik, ki je v imenu KD Priden možic povedal: «to je bil letošnji Kamfest. Dokazali smo vse skupine, vse organizacije, ki so bile tukaj. Od knjižnice, gasilcev, alpinistov, Zavoda Štajn, MC Kotlovnica, KD Priden možic, Zavod Voluntariat. Z nami je bilo 12 prostovoljcev iz mnogih držav, ki smo jim dolžni več kot polovico uspeha, ki ga je letos naredil Kamfest. To so fantje in dekleta, ki so prišli v Kamnik, da pomagajo narediti festival in, prihajajo praktično iz celega sveta. Hvala Občini Kamnik, da je ponovno spoznala, da Kamfest cilja v pravo smer in, da je to ta smer, ki si jo želimo. Želimo živeti v urbanem mestu, kjer se imamo lahko takole »fajn«. Kjer lahko posedamo po travi, ne da bi nas ljudje čudno gledali. Jemo palačinke, ki niso drage. Kjer imamo knjižnico, da lahko beremo. Kjer se lahko po lastni reki vozimo s kanujem. Skratka imejte radi Kamnik in vse, kar se tukaj dogaja. Drugo leto bo pač drugo leto, mi bomo tukaj. Hvala vsem sponzorjem in obrtnikom. Hvala vsem, ki ste tukaj. Hvala sosedom Keršmančevega parka, ki ste imeli dovolj potrpljenja, da ste nas prenašali tukaj. Hvala vsem stanovalcem v starem mestnem jedru, ki se zavedajo, da če živiš v starem mestnem jedru, moraš potrpeti tudi kakšno prireditve, pa ti zato ni nič hudega. To je bil Kamfest 2012«.  

Z etno ritmi Brencl bande je v idiličnem parku ob Kamniški Bistrici odmevala še zadnja glasbena skupina letošnjega Kamfest-a.

Ne moremo mimo dejstva, da so se letos vsi organizatorji, tako kot vsako leto, znova potrudili. Skupaj z mnogimi, ki so pomagali pri izvedbi in organizaciji programa, ste za obiskovalce Kamfest-a 2012 pripravili resnično pestro, športno, kreativno in zanimivo poletno festivalsko dogajanje.


<< Nazaj | Novice