Mali grad

Zaključil se je 10. Kamfest 2013

19.08.2013

 

Kulturno društvo Priden Možic je, v sodelovanju s soproducenti, ob letošnjem jubilejnem Kamfest-u, ponudilo marsikaj zanimivega. 10. izvedba poletnega kulturnega Festivala z razgledom nam je popoldneve in večere popestrila z mnogimi zanimivi dogodki, ki so v Kamnik privabili številne obiskovalce. Po besedah organizatorja naj bi Kamfest 2013 obiskalo 27.000 navdušencev glasbe, plesa, otroških predstav, delavnic, stand up večerov in še marsičesa zanimivega.Program Kamfest-a 2013 je bil tudi letos lepo razporejen po Kamniku. Na mnogih prizoriščih in še več skrivnih kotičkih, ki jih ponuja najlepše mesto pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, so se pletle zgodbe,ki bodo marsikomu ostale v spominu.

Jubilejni Kamfest je bil resnično presežek vseh dosedanjih. Otroški oder je bil v idiličnem okolju Keršmančevega parka ob Kamniški Bistrici izredno dobro obiskan. Popoldansko in večerno dogajanje na Večernem odru, v Samčevem predoru, na gradu Zaprice, na Glavnem odru in mnogih drugih prizoriščih, pa ravno tako. Obiskovalcev poln palacij Malega gradu, kjer je stal Glavni oder, je poskrbel za glasbeno popestritev festivalskega dogajanja. Na Gradu Zaprice so bile v idiličnem grajskem vzdušju projekcije filmov obiskane do zadnjega sedeža. Samčev predor je letos ponudil nepozabne glasbene in plesne spektakle, kjer so se zabavali tako mladi kot tudi malo starejši. Večerni oder pa je ponujal številne zanimive stand up, glasbene, plesne in pripovedovalske večere.

Včerajšnji, zadnji dan Kamfest-a, je Otroški oder zavzela žonglaža za otroke, in sicer Čupakabra s predstavo Cirkus Kolibris. Nato je v Samčevem predoru sledila plesna predstava Plesnega kluba Šinšin: Sledi srcu, izgubil se boš, dobro ti bo.

Pred večernim koncertom, zagrebške pop-senzacije Jinx in kamniške predskupine Hulahoop, je zbrane ob zaključku jubilejnega Kamfest-a nagovoril tudi župan Marjan Šarec, pohvalil organizatorje za pester program festivala, ki je v našo občino pripeljal mnogo obiskovalcev.

Za vse, ki pa ste zamudili letošnji Kamfest in tudi za tiste, ki želite nadaljevati Kamfest-ovsko druženje, pa letošnja novost 1. Kamnik po Kamfest-u vabi, da se jim pridružite in nadaljujete glasbeno poletno druženje vse do konca meseca avgusta.


<< Nazaj | Novice