Mali grad

Zaključena abonmajska sezona 2017/18 Doma kulture Kamnik

13.06.2018

 

Zaključena abonmajska sezona 2017/18 Doma kulture KamnikZ osmo predstavo Abonmaja Stand up se je zaključila abonmajska sezona 2017/2018 v Domu kulture Kamnik. V tej sezoni smo v Domu kulture Kamnik razpisali tri abonmaje: Maistrov abonma, Abonma Kam'nček in Abonma Stand up. Od oktobra do junija je bilo skupaj na sporedu 23 gledaliških, otroških, improvizacijskih in stand up predstav, ki so zabavale, izobraževale in navduševale tako najmlajše kot odrasle gledalce. Ocenjujemo, da je bila sezona uspešna in vas že vabimo v sezono 2018/2019.

Abonmajsko sezono je včeraj zaključila predstava Improvizacijskega gledališča Ljubljana (IGLU), katerega člana Juš Milčinski in Peter Frankl sta z gledališko improvizacijo, ob glasbeni spremljavi Gorana Završnika, odigrala predstavo SSKJ. Kot že sam naslov pove, jima je bil glavni navdih Slovar slovenskega knjižnega jezika s pošteno malho besedišča in razlage črkovnih tvorb.

Abonma Stand up se v naslednji sezoni ne bo vrnil v obstoječi obliki, ampak se bo prelevil v nekaj novega. Preselili ga bomo v Veliko dvorano, kjer se bo zvrstilo pet izbranih komedij slovenskih gledališč. S preoblikovanjem abonmaja iščemo tudi novo ime. Vabimo vas, da s klikom na https://www.1ka.si/a/173513 vpišete predlog za ime novega abonmaja, najbolj kreativnega bomo nagradili z novim abonmajem.

Poleg tega pa bomo v naslednji sezoni razpisali še dva dobro poznana abonmaja, Maistrov abonma, ki bo postregel s petimi predstavami za gledališke sladokusce, Abonma Kam'nček pa s petimi zabavnimi in zanimivimi predstavami za najmlajše. Vrača se tudi uspešno začet projekt Glasba z okusom, ki bo v Klubu Kino dom poleg glasbe serviral še izbrano kulinarično doživetje Gostilne Repnik. Vpisi v abonmaje bodo predvidoma v začetku septembra.

Na sporedu pa bosta tudi cikla večerov, ki jih pripravljata Glasbena šola Kamnik ter Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik; oba bosta poslastica kamniške mladinske ustvarjalnosti.

Vabljeni, da tudi sezono 2018/2019 preživite … pod krošnjo kulture, pred tem pa se pridružite prireditvam Poletje pod krošnjo.

Besedilo in fotografija: Samo Trtnik, Zavod za turizem, šport in kulturo Kamnik


<< Nazaj | Novice