Mali grad

Zaključen 4. Veronikin festival

11.05.2012

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil že 4. Veronikinega festivala. Ustvarjalne delavnice in predstave so za najmlajše potekale tekom celega dneva. Na Šutni, v Parku Evropa, pred Kavarno Veronika, na Kolodvorski ulici, v Samčevem prehodu in na Malem gradu so se s kratkimi kulturnimi programi predstavili otroci VVZ Antona Medveda Kamnik, učenke in učenci Osnovne šole Marije Vere, Osnovne šole Šmartno v Tuhinju, Osnovne šole Frana Albrehta, Osnovne šole 27. julija Kamnik in Šolskega centra Rudolfa Maistra Kamnik. Za pravljične urice je poskrbela Matična knjižnica Kamnik, za delavnico s Palčkom Snovičkom pa Terme Snovik d.o.o.. Plesni nastop otrok Vrtca Antona Medveda pod vodstvom strokovnih delavk vrtca, je bil predstavljen s pomočjo Plesne šole Miki. Z obiskom delavnic in aktivnim sodelovanjem so otroci zbirali žige in ko so jih zbrali šest, so na INFO stojnici prejeli Veronikino nagrado

Ker je 341 mladih bralcev v 20 enotah vrtca Antona Medveda Kamnik pridno bralo knjige skozi celo leto, jim je direktorica Matične knjižnice Kamnik mag. Breda Podbrežnik Vukmir ob 17. uri v Parku Evropa podelila potrdila Veronikine bralne značke.

Pol ure kasneje je na parkirišču pred Kavarno Veronika veliko pozornost obiskovalcev pritegnila dramsko-akrobatska točka "Veselimo se skupaj", ki so jo pod mentorstvom Jane Svetec (dramski del) in Tamare Bračič (športno-akrobatski del) pripravili učenci OŠ Frana Albrehta. Zgodba, ki so jo spisali otroci sami, pripoveduje o princeski kamniški Veroniki, ki jo namesto princa poljubi žabec, da lahko spet oživi.

   
   
   
   
   
   

V imenu organizatorja prireditve je ob zaključku festivala otroke, starše, dedke in babice, strice in tete pozdravila direktorica Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik dr. Andreja Eržen, nato pa sklepno besedo predala županu Marjanu Šarcu, ki se je zahvalil organizatorjem, da so tudi naši najmlajši občani deležni pozornosti ter hkrati izrazil upanje, da se prihodnje leto spet vidimo.

Za prijeten preostanek večera sta poskrbela Mestna godba Kamnik in Mažoretna skupina Veronika.


<< Nazaj | Novice