Mali grad

Zaključek šolskega leta v CIRIUS-u Kamnik

24.06.2014

 

Dopoldan je učence CIRIUS-a Kamnik ob zadnjem dnevu šolskega leta in ob jutrišnjem dnevu državnosti nagovoril župan Marjan Šarec.

Kot vsako leto so zadnji šolski dan v CIRIUS-u Kamnik sklenili s podelitvijo priznanj najboljšim učencem, podelili so priznanja učencem na natečaju "Kamnik, Maistrovo mesto", spomnili pa so se tudi jutrišnjega dneva državnosti. S pesmijo so se poslovili od direktorja CIRIUS-a dr. Vinka Logaja, ki z mesecem julijem odhaja na novo delovno mesto. Direktor se je vsem, sodelavkam in sodelavcem, staršem, učenkam in učencem ter županu zahvalil za plodno sodelovanje in vsem zaželel prijetne počitnice ter nove zmage in uspehe.

Župan Marjan Šarec je učenkam in učencem zaželel prijetno poletje, predvsem pa zanimivo in polno prijetnih dogodkov tudi prihajajoče šolsko leto 2014/2015. »V življenju ni vedno tako kot je bilo v šoli, kot učijo učbeniki, kot piše v knjigah. Vsak sam išče svojo pot na tak ali drugačen način. Zavod CIRIUS na čudovit način vpeljuje dijake in učence v ta svet, ki je včasih neprijazen, krut, ki včasih ne ve, da smo vsi del samo ene celote. Da smo vsi ujeti v čas. Vaš današnji slogan pravi spet in spet ujeti v čas. Ob vedno istih dogodkih je čas tudi za nekaj novega, nekaj lepega, nekaj težkega. Slovenija jutri praznuje. Vsako leto se sprašujemo ali bo naša država obstala ali ne. Verjamem da bo. Tudi zato, ker je tu z nami naša prihodnost. Tu so učenci, ki so pogumni, ki vedo, da se je za vsako stvar na svetu treba truditi, da nič ni podarjenega, nikoli ni bilo in nikoli ne bo. Kajti tisto, kar je na lahko pridobljeno, je tudi na lahko izgubljeno. Ti učenci se v tem Zavodu postopoma učijo korakov življenja. Ta Zavod jim daje voljo in upanje, želje za naprej, čeprav je velikokrat težko. Spoštovani, želim vam prijetno praznovanje največjega praznika naše države, učencem in učenkam pa čestitam za njihove dosežke, septembra pa z novim poletom in zanosom v nove zmage. Prijetne počitnice vsem.«

Za prijeten kulturni, glasbeni in plesni program so poskrbeli učenci šole.


<< Nazaj | Novice