Mali grad

Zaključek smučarskega tečaja za predšolske in šolske otroke na smučišču Osovje

27.02.2015

 

Popoldan se je na smučišču Osovje v Črni pri Kamniku odvijal zaključek smučarskega tečaja za predšolske in šolske otroke. Dogodka se je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Matej Slapar.

Smučarsko društvo Črna je v času šolskih zimskih počitnic, sedaj že tradicionalno, organiziralo smučarski tečaj za predšolske in šolske otroke. Tečaj se je, kot že rečeno, odvijal na smučišču Osovje, zimskim radostim pa se je prepustilo 72 otrok iz občine Kamnik in sosednjih občin, ki so, pod budnim očesom vodje tečaja Matica Žagarja in smučarskih učiteljev, vijugali po belih strminah. 

Za zaključek so popoldan pripravili preizkus znanja in nam pokazali, kaj so se naučili. Ob pogledu na prave mojstre in morda tudi na bodoče profesionalne smučarje pa niso ostali ravnodušni niti njihovi starši, ki so jih z bučnim aplavzom pričakali v cilju kamniškega smučišča.

Zbrane je v imenu Smučarskega društva Črna nagovoril njihov predsednik Dušan Žagar, ki je čestital vsem otrokom, da so se naučili tako dobro smučati, obenem pa se je zahvalil vsem učiteljem smučanja ter staršem, ki so jim zaupali njihove majhne in nadobudne otroke.

Podžupan Matej Slapar pa je ob zaključku smučarskega tečaja vsem iskreno čestital in v imenu Občine Kamnik zbranim namenil naslednje misli: »Velik aplavz ob današnjem dogodku si zasluži Smučarsko društvo Črna. Vsi organizatorji ste, kljub vremenu, ki vam ni pisan na kožo, pripravili nepozaben tečaj in pripravili odlično progo za izpeljavo današnjega preizkusa znanja. Iskrene čestitke otrokom, tistim, ki so na smučišču Osovje naredili prve zavoje in tistim, ki so svoje znanje le še nadgradili.«


<< Nazaj | Novice