Mali grad

Zaključek smučarskega tečaja na smučišču Osovje

28.02.2019

 

Zaključek smučarskega tečaja na smučišču OsovjeTudi letos so člani Smučarskega društva Črna pri Kamniku organizirali 4-dnevi smučarski tečaj med zimskimi počitnicami za otroke med starostjo od 5 do 14 let. Ob zaključku tečaja se je zbranim na smučišču Osovje popoldan pridružil župan Matej Slapar skupaj s predsednikom Smučarskega društva Črna pri Kamniku Matijo Žagarjem.

Smučarski tečaj se je odvijal v dveh terminih (dnevnem in večernem), udeležilo pa se ga je 50 otrok. Prijav je bilo veliko več, vendar kapaciteta smučišča in kadra ne dovoljujeta večjega števila udeležencev. Za strokovno podajanje znanja smučanja je bilo zadolženih šest domačih učiteljev in učitelj smučanja, ki je prišel v pomoč iz drugega smučarskega kluba. Pri najmanjših in začetnikih so pomagali tudi mladinci in mladinke Smučarskega društva Črna pri Kamniku, ki so zelo dobri smučarji in se na ta način že učijo, da bodo v bližnji prihodnosti postali učitelji smučanja. Otroci, ki so prihajali na tečaj, so bili iz občin Kamnik, Komenda, Ljubljana, Trzina, Domžale, Polževo, Mengeš, Gornji Grad.

Niso pa bili samo učitelji smučanja tisti, ki so skrbeli za dobro počutje otrok in skrbnikov. Tukaj so tudi vsi člani, ki so skrbeli, da je bila smučarska proga dobro pripravljena, da je bila zagotovljena reševalna in nadzorniška služba. Usposobljeni delavci na vlečnici smučišča Osovje in vsi drugi člani so skrbeli, da so bili otroci zadovoljni. Člani so progo kljub toplemu vremenu v zadnjih dneh pred počitnicami dobro pripravili s pomočjo umetnega zasneževanja. 

Navdušenja nad letošnjim tečanjem ni mogel skriti predsednik
Smučarskega društva Črna pri Kamniku
Matija Žagar, ki je pohvalil tako mlade smučarje kot tudi vse, ki so požrtovalno in vneto pripravljali progo ter skrbeli za varnost na smučišču. Posebno zahvalo je namenil mladinkam in mladincem, brez katerih, je dejal, tečaja ne bi mogli tako dobro izpeljati.

Župan Matej Slapar pa je mladim športnikom in organizatorjem namenil naslednje misli: »Prepričan sem, da se je na smučišču Osovje naučilo smučati veliko kamniških otrok in tudi otrok okoliških občin. Hvala vsem članom Smučarskega društva Črna pri Kamniku, ki delate strokovno in po večini prostovoljno ter učite tudi tiste, ki si ne morejo privoščiti dragih smučarskih tečajev v tujini. Smučišče Osovje je res prijetno, za kar poskrbijo tudi delavci smučišča. Morda bomo v prihodnje kakšnega od današnjih športnikov gledali na večjih smučarskih tekmovanjih.«

Ob zaključku druženja so prav vsi udeleženci tečaja prejeli medalje in nam ponosno pokazali znanje, ki so ga osvojili na smučišču Osovje. Brez kančka strahu so se spustili po beli strmini, ob prihodu na cilj pa so jih zbrani nagradili z bučnim aplavzom in glasnim navijanjem.


<< Nazaj | Novice