Mali grad

Zaključek sezone Calcit Volleyballa

16.04.2014

 

Za odbojkarskim klubom Calcit Volleyball je še ena nadvse uspešna sezona, sezona, v kateri se lahko pohvali z dvema prvima mestoma, dvema drugima, tretjim in dvema uvrstitvama v četrtfinale pokala Challenge. Na vse te uspehe so se vodstvo kluba, glavni pokrovitelj Matevž Kirn, igralci in strokovno vodstvo še enkrat spomnili na tradicionalni večerji ob koncu sezone v gostilni Pri planinskem orlu v Stahovici. Obiskal jih je tudi kolesar Luka Mezgec.

Stahovica je bila v ponedeljek zvečer obarvana v Calcitove barve, kajti v gostilni Pri planinskem orlu so se vsi akterji najbolj uspešnega športnega kolektiva v občini Kamnik zbrali na slavnostni večerji. Na njej so obudili spomine na nedavno končano sezono, ki je klubu spet prinesla velike uspehe, ki jih bo v prihodnje težko ponoviti. Toda nekaj podobnega je predsednik kluba Gregor Hribar dejal ob podobni priložnosti že lani, pa je bila letošnja sezona še boljša od lanske. Zato je prav, da se še enkrat spomnimo na prvo mesto ženske ekipe v pokalu Slovenije in v srednjeevropski ligi, drugi mesti ženske ekipe v državnem prvenstvu in moške v pokalnem tekmovanju, tretje mesto moške ekipe v državnem prvenstvu, obe ekipi pa sta se v pokalu Challenge prebili med osem najboljših ekip.

»V novo sezono smo štartali z željo, da bi pri dekletih držali stik z lani najboljšo ekipo v Sloveniji. Ko sva z Gašperjem Ribičem sestavljala ekipo, sva se spraševala, ali bo v srednjeevropski ligi dosegla vsaj 50-odstotkov zmag, toda po prvem porazu z Branikom je nizala zmago za zmago, končalo pa se je, kot veste, z zmago v Mariboru na zaključnem turnirju. Že pred tem so dekleta ubranile pokalno lovoriko. Po dveh naslovih smo si želeli še tretjega, vendar Braniku potem ne bi ostalo nič in prav je, da tudi njemu privoščimo kakšno lovoriko. Dejstvo je, da so Mariborčanke v finalu končnice prikazale zelo dobro igro, mi pa smo z drugim mestom potrdili dobro delo v klubu. Tudi moška ekipa si zasluži vse pohvale. Pred začetkom sezone smo v domačem prvenstvu načrtovali uvrstitev od tretjega do petega mesta, kar smo s tretjim mestom tudi izpolnili. V pokalu, potem, ko je bilo jasno, da bomo v polfinalu naleteli na ACH Volley, o finalu, nismo niti razmišljali, vendar je bil ACH Volley proti nam nemočen. Škoda je, da nismo zmagali še v finalu, toda tudi z drugim mestom smo lahko zadovoljni. Prav tako smo svoje cilje presegli tudi v obeh evropskih tekmovanjih. Za nami je sezona, ki jo bo težko ponoviti, mislim pa, da bo Calcit tudi v prihodnji sezoni edini klub v Sloveniji, ki bo v obeh konkurencah v samem vrhu slovenske odbojke. Čeprav bo proračun kluba nekoliko nižji, bodo cilji še naprej visoki. Ob tako uspešni sezoni je logično, da bomo nadaljevali z istim strokovnim vodstvom. Z Markom Brumnom sva že dogovorjena, verjamem, da se bova z Gašperjem Ribičem kmalu tudi dogovorila. Še enkrat hvala vse za odlično sezono, za veliko odličnih tekem in zmag, zahvaliti pa se moramo tudi našemu glavnemu pokrovitelju Matevžu Kirnu, ki je poskrbel zato, da klub deluje tako uspešno,« je v svojem slavnostnem govoru povedal predsednik kluba Calcit Volleyball Gregor Hribar.

Oba trenerja, Marko Brumen in Gašper Ribič nista bila tako zgovorna, kajti predsednik kluba je povedal pravzaprav že vse.

»Najprej bi rad čestital dekletom za odlične rezultate, saj so nas prav vse presenetile, čestitke pa si zaslužijo tudi fantje, ki so pokazali veliko srce, v sezono pa so vložili veliko truda. V tej sezoni smo odigrali 49 uradnih tekem, kar je največ med slovenskimi ekipami, toda kljub izgubi treh reprezentantov, poškodbam in boleznim smo sezono korektno pripeljali do konca. Pred letom dni sem na tem mestu napovedal, da se bomo borili za vrh in obljubo smo izpolnili do konca. Za konec bi se rad zahvalil naši sivi eminenci Martinu Hrastu, ki je bil letos resnično gonilna sila te ekipe,« so bile besede Marka Brumna, medtem ko je Gašper Ribič povedal: »Že po koncu državnega prvenstva sem rekel hvala dekletom za vse lepe trenutke, ki so nam jih v tej sezoni pripravile. Še enkrat jim čestitam za vse izide, ki so jih dosegle v tej sezoni, hvala pa tudi Matevžu Kirnu, ki ima nemalo zaslug, da se lahko gremo ta šport na tej ravni, kot se ga gremo. Zahvalil bi se tudi vodstvu kluba, ki mi je dal možnost, da sem obul druge čevlje, kot sem jih bil do zdaj navajen. Do zdaj sem bil v vlogi pomočnika, tokrat sem bil prvič v glavni vlogi, ki je precej drugačna.«

Toda po vseh treh govorih je še vedno ostalo odprto vprašanje, katera kamniška ekipa je boljša, moška ali ženska? Da bi dokončno rešili to vprašanje, so se po trije predstavniki vsake ekipe pomerili v odbojkarskem plesu. Žensko ekipo, ki jo je vodil Aleš Hribar, sicer pomočnik trenerja moške ekipe, so po njegovem izboru zastopale Meta Jerala, Lucy Charuk in Tonček Štern, moško pa, vodil jo je Aljoša Jemec, pomočnik trenerja ženske ekipe, so sestavljali Klemen Hribar, Boris Brus in Tonček Štern. V napetem boju, v katerem so prav vsi izkazali izjemne plesne in odbojkarske veščine je imela stroga komisija izredno težko delo pri ocenjevanju. Svoje delo je tričlanska komisija, ki jo je vodil Ciril Grkman, predsednik Calcit Bike Teama, opravila strokovno, nepristransko, končni izid pa je bil neodločen. Žal temu dogodku ni več mogel prisostvovati najboljši športnik občine Kamnik iz lanske sezone, Luka Mezgec, ki je že odšel na zasluženi počitek, kajti pred zmagovalcem kar treh etap na dirki po Kataloniji so priprave na dirko po Italiji, kjer ima prav tako visoke cilje. Ker je Luka manjkal na podelitvi športnika leta občine Kamnik, je imel klubski fotograf Primož Mahkovec edinstveno priložnost, da je ovekovečil oba najboljša športnika Kamnika, Luko Mezgeca in Evo Mori. Ter seveda še enkrat odbojkarice Calcit Volleyballa.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografije: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice