Mali grad

Zaključek počitniškega varstva z dobrodelno noto

28.08.2015

 

Društvo počitniško varstvo Kamnik je pod skrbnim vodstvom Gordane Kotnik in Boštjana Koširja, že deveto leto s pomočjo Občine Kamnik, uspešno zaključil poletno počitniško varstvo osnovnošolskih otrok, v prostorih Osnovne šole 27. julija.

Varstvo se je odvijalo med 29. 6. 2015 in 28. 8. 2015. Tedensko se je oblikovala nova skupina, v katero so bili vključeni otroci od 1. do 5. razreda. Ekipa mladih mentorjev je skupaj z organizatorji poskrbela za pester, otroško razigran, aktiven program, ki je zajemal športne in ustvarjalne delavnice, obiske lokalnih podjetij, ustanov in trgovin, dnevne obiske bazena in izlete na temo slovenskih mladinskih filmov.

V tednu filma »Pozabljeni zaklad« so otroci spoznavali mesto Kamnik in obiskali župana Marjana Šarca. Ta jim je zaželel dobrodošlico v občinski stavbi, jim odgovoril na zastavljena vprašanja in pokazal prostore Občine. Občina Kamnik projekt počitniškega varstva sofinancira že od samega začetka in omogoča sprejemljivejšo ceno varstva.

Iskreno se zahvaljujemo tudi Zavodu za turizem in šport v občini Kamnik, ki nam je omogočil dnevne obiske bazena. Aktivnosti smo lahko še dodatno obogatili in otrokom omogočili nepozabno poletje.

Letošnje počitniško varstvo se je vtisnilo v spomin mnogih, z dobrodelno noto. Pomoč lokalne skupnosti pri izvajanju projekta počitniškega varstva smo povrnili s tremi uspešno izvedenimi dobrodelnimi akcijami. Zbrane materialne dobrine smo dali Rdečemu križu Kamnik, ki bo stvari podaril družinam v stiski. S prodajo izdelkov na humanitarni stojnici smo zbrali denarno vsoto, katere del smo namenili Ninu Rakoviču za nakup novega osebnega vozila in organizaciji Anina zvezdica. Iskreno se zahvaljujemo vsem staršem in otrokom, ki so pomagali pri zbiranju sredstev.

Ponosni smo, da smo tudi letos uspešno zaključili projekt počitniškega varstva v Kamniku. Veselimo se sodelovanja z vami tudi naslednje leto. Otroci, vam pa uspešen začetek novega šolskega leta in nasvidenje prihodnje poletje. 

Za ogled vseh poletnih vragolij otrok počitniškega varstva pa vljudno vabljeni na spletno stran pocitniskovarstvo.si.

Besedilo in fotografije: Društvo Počitniško varstvo Kamnik


<< Nazaj | Novice