Mali grad

Zaključek natečaja Polepšajmo in uredimo Krajevno skupnost Kamnik – center

04.10.2019

 

Zaključek natečaja Polepšajmo in uredimo Krajevno skupnost Kamnik – centerKrajevna skupnost Kamnik – center, sedaj že tradicionalno, pripravi druženje njihovih krajank in krajanov ob zaključku natečaja Polepšajmo in uredimo krajevno skupnost. Zbranim se je včeraj v Klubu Doma kulture Kamnik pridružil tudi župan Matej Slapar skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanko Učakar ter vestnimi krajankami in krajani, ki skrbijo, da naše mestno jedro krasi cvetje. 

Krajanke in krajani so se sprva zbrali na ploščadi pred šutensko cerkvijo, temu pa je sledil sprehod do Glavnega trga, Maistrove ulice, Grabna vse do Doma kulture Kamnik. Skozi mesto so spomine in zgodbe delili Marinka Aparnik, Mija Majcenovič, Dušan Mesner in Slavko Ložar.

Ob zaključku druženja, ki je sledil v Klubu Doma kulture Kamnik, je predsednica Krajevne skupnosti Kamnik – center  Ivanka Učakar povedala: »Natečaj Polepšajmo in uredimo našo krajevno skupnost postaja tradicionalen, vsako leto ga malo nadgradimo, kaj dodamo ali spremenimo. Letos smo se v spomladanskem času povezali z Občino Kamnik, vsako gospodinjstvo v krajevni skupnosti pa je prejelo kupon za cvetje. Mnogi ste prišli na Glavni trg ali v Arboretum. Poleti smo opazovali, kaj vse cveti, opazili, da vreme ni bilo naklonjeno, a da ste najbolj vztrajni vse do jeseni obdržali zelenje pri življenju. Tudi Občina Kamnik! Hvala skrbnim uslužbenkam. Žal pa naš glas ne seže do mestne kavarne – poleti in pozimi umetno cveti. Prvič so v naš e-nabiralnik naletele fotografije z različnih koncev. Hvala Nežki Jerin, Zinki, Sonji, Milanu, Veri. Še za eno spremembo smo se odločili. Kar nekaj let smo podeljevali pisne pohvale, lani pohvale in priznanja. Letos pa smo se odločili, da ustno pohvalimo vse, najboljšim pa podelimo priznanja. Toliko vas je dobrih, čez sto petdeset pohval vam izrekam. Posameznikom in posameznicam z vrtovi in balkoni, lastnicam lokalov kot je Kotiček pod srečno zvezdo ali pa Drogerija Lili, tudi galerija Majolka. Vse vam še enkrat vse pohvale.«

Župan Matej Slapar se je zahvalil vsem, ki skrbijo za to, da je naše mesto urejeno. Poudaril je, da ta njihova skrb za lepše mestno jedro ni samoumevna, še posebej pa je čestital vsem prejemnikom ličnih priznanj.

Podeljenih je bilo 15 kaligrafsko napisanih priznanj za celoletno prizadevno in kreativno delo, ki so jih prejeli Apartma Kotnik, Damjana Plešnar Cvirn, Darja Pirc, družina Černjavič, Erika Klemenc, Gostišče Pri Cesarju, Jana Sirc, Karmen in Milena Skubic, Marija Korošec, Marinka Mali, Okrepčevalnica Orient, Penzion Špenko, Slaščičarna in kava bar Šutna, Valerija Sadnikar in Vera Osolnik.

Za glasbeno popestritev večera sta poskrbela Lana Bučevec in Matic Smolnikar.


<< Nazaj | Novice