Mali grad

Zaključek likovnega natečaja na temo »Naravne in druge nesreče v moji okolici«

17.04.2012

 

Popoldan se je župan Marjan Šarec udeležil podelitve priznanj in nagrad ob zaključku natečaja likovnih in literarnih izdelkov na temo »Naravne in druge nesreče v moji okolici«, ki je potekal na ravni Ljubljanske regije za zaščito in reševanje.

Za natečaj z naslovom »Naravne in druge nesreče v moji okolici« je 427 avtorjev prispevalo skupno 422 izdelkov, od tega 371 likovnih, 51 pa literarnih. Komisiji sta izbrali v kategorijah najboljše likovne in literarne izdelke. Izbrani izdelki pa so bili poslani na državni nivo. Med nagrajenci natečaja so tudi otroci kamniških osnovnih šol, in sicer Osnovne šole Marije Vere in Osnovne šole Šmartno v Tuhinju. Za najbolj aktivno šolo na območju ljubljanske regije sta komisiji izbrali Osnovno šolo Marije Vere. V šolskem letu 2011/2012 pa sta komisiji predlagali tudi najbolj aktiven vrtec na območju ljubljanske regije, to je Vrtec Antona Medveda, enota Pestrna, ki je za nagrado prejel komplet kock, na katerih so natiskani motivi Ježkov reševalcev.

Pozdravnemu govoru ravnateljice Osnovne šole Marije Vere Violete Vodlan je sledil nagovor župana Marjana Šarca, ki je vsem nagrajencem, seveda tudi ostalim sodelujočim, iskreno čestital, hkrati pa se je ob tem dogodku spomnil uničujočega neurja, ki je občino Kamnik doletelo v letu 2008, ko smo bili v boju z močnim vetrom nemočni. »Vzorna skrb krajanov, Civilne zaščite ter ostalih intervencijskih služb so pripomogli k zmanjšanju in čim hitrejši odpravi nastalih posledic v občini Kamnik«, je še dodal in poudaril, da smo ljudje mnogokrat žrtve narave, saj z njo z mnogimi dejanji nepremišljeno ravnamo, naši negativni vplivi se v njej kopičijo, le – ta pa nas na krut način potem opozarja z nesrečami, ki so jih upodobili naši mladi likovni umetniki in literati. 

Vodja izpostave Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje Ljubljana Elza Majcen je opisala sam potek natečaja in poudarila, da je glavni namen natečaja, da mlade, njihove starše, vzgojitelje in učitelje ozavestimo, da se naravne in druge nesreče dogajajo vsakodnevno, lahko tudi neposredno v njihovi okolici, da z njimi živimo, nekatere pa s svojo dejavnostjo povzročimo tudi ljudje sami posredno ali neposredno. Z natečajem želimo mlade seznaniti z možnimi naravnimi in drugimi nesrečami  v njihovi okolici ter o ukrepih zaščite pred njimi.

Vse nagrajence si lahko ogledate tukaj.


<< Nazaj | Novice