Mali grad

Zaključek državnega prvenstva v plavanju za dečke in deklice

28.07.2013

 

Zadnji julijski konec tedna je bil v znamenju ekstremnih poletnih temperatur in pomembnih športnih dogodkov v občini Kamnik. Sklepno dejanje športnega vikenda v Kamniku je bil zaključek državnega prvenstva v plavanju za dečke in deklice. Začetek prvenstva je župan Marjan Šarec naznanil že v petek, danes pa je s pozdravnimi besedami zaključil pomemben plavalni vikend, ki ga je uspešno gostil organizator Plavalni klub Kamnik.

Od prvega dne tekmovanja je najboljši rezultat obdržal David Mihalič, novi državni rekorder na 200 metrov prsno. Ekipno so bili najuspešnejši plavalci in plavalke Plavalnega kluba Fužinar, drugo mesto je zasedel Plavalni klub Triglav Kranj, tretje pa Plavalni klub Ilirija.

Kamniškimi plavalci so dosegli naslednje rezultate:

Župan Marjan Šarec je državno prvenstvo v plavanju za dečke in deklice sklenil  s sledečimi besedami: »Prvenstvo se zaključuje. Kljub ekstremnim temperaturam in v napornih pogojih, ste dosegli dobre rezultate. Iskrene čestitke vsem sodelujočim in vsem zmagovalcem. Vsekakor pohvale tudi organizatorjem. Vljudno vabljeni, da se v Kamnik še vrnete, tudi kot obiskovalci.«

Nato je sledila podelitev pokalov najboljšim ekipam letošnjega državnega prvenstva za dečke in deklice. Predstavniki najboljših klubov so pokale in čestitke prejeli s strani župana Marjana Šarca in predsednika Plavalnega kluba Kamnik Sandija Uršiča.

Rezultate si lahko ogledate tukaj.

Iskrene čestitke in pogumno v nove zmage mladi upi slovenskega plavanja!


<< Nazaj | Novice