Mali grad

Zaključek Tekaškega pokala Občine Kamnik 2013

03.02.2014

 

V petek, 31. januarja 2014, smo se zbrali v Osnovni šoli Stranje tako ljubitelji teka, nagrajeni tekači in tekačice ter organizatorji tekem, ki so štele za Tekaški pokal Občine Kamnik za leto 2013.

Voditeljica programa nam je najprej na kratko predstavila Pravilnik Tekaškega pokala Občine Kamnik, po katerem so bili uvrščeni tekači v skupnem končnem seštevku. Nosilni organizator kamniškega tekaškega pokala je Klub gorskih tekačev Papež, zato je o pokalu spregovoril predsednik kluba Dušan Papež.  »Tekaški pokal Občine Kamnik je dokaz, da se s sodelovanjem da veliko doseči.  Organizatorji vseh šestih tekem zelo  dobro sodelujemo, si pomagamo in  svetujemo. Na vseh  tekmah  je sodelovalo okoli 1500 tekmovalcev, od tega okoli 500 otrok in mladine. Zato se dogovarjamo, da bomo že  v letošnjem letu v pokal uvrstili tudi otroške kategorije. Ponosni smo, da smo ime Kamnika  ponesli po celi Sloveniji, Evropi kot tudi širom sveta, saj so  na teku na Grintovec tekli tekači iz 16 držav.«

O pomenu pokala in teka je spregovorila tudi podžupanja mag.Julijana Bizjak Mlakar, ki je poudarila, da je zelo pomembna vzgoja mladih tekačev, kar v Kamniku kaže številčna udeležba otrok in mladine na tekih. Dobitnikom priznanj je čestitala, organizatorjem pa zaželela še veliko volje in energije za sodelovaje še naprej.

Sledila je podelitev zasluženih pokalov najboljšim trem v skupnem končnem seštevku Tekaškega pokala Občine Kamnik. V kategoriji mladinci/mladinke je 1. mesto pripadlo  Anžetu Božiču, 2. Aljažu Božiču in 3. Martinu Abunarju. Mladinka Karmen Orehek je zasedla 1. mesto.

Med člani/članicami sta bila zmagovalca Gašper Bregar in Andreja Godec. Na 2. in 3. mesto sta se med člani uvrstila Andrej Trojer in Boštjan Erjavšek.  Priznanja pa so prejeli: Gregor Mlakar, Denis Sitar, Mirko Janjatovič, Tomo Petek, Vid  Senica, Franci Volkar, Marko Spruk, Simon Skalar, Metod Močnik, Roman Hudmal, Franci železnik, Rajko Kepic, Simon Razpotnik, Jože Grčar, Miran zajc, Miha Potočnik, Rok Koželj. V kategoriji veterani je 1. mesto pripadlo Ladu Kvedru, sledila sta mu Franci Teraž in Bojan Galin. Priznanja so prejeli: Bojan Kožuh, Rajko Sršen, Miro Škrbinc, Zvone Kemperl, Tone Petek, Marjan veršnik, Igor Cvelbar, Jasmin Bašič, Miha Hrovat, Brane Povše, Mare Krištofič, Rudolf Sedmak, Anton Knavs.   Med veterankami je bila prvouvrščena Marinka Milić, sledili sta Jelka Ravnikar in Slavka Slapar. Četrtouvrščena Justina Koprivnikar pa  je prejela priznanje.

Pet tekačev pa je prejelo majico z napisom »Udeleženec vseh šestih tekov v Tekaškem pokalu Občine Kamnik in imenom«. To so bili: Gašper Bregar, Denis Sitar, Simon Skalar, Bojan Galin in Rajko Sršen.

Posebno priznanje je prejel Miha Potočnik kot udeleženec petih tekov, ki se je izkazal z izjemno voljo, energijo in pripadnostjo teku.

Da so tekači lahko tekli, pa so poskrbeli organizatorji tekem, ki so štele za Tekaški pokal. Skupaj s številnimi prostovoljci, ki pomagajo pri izvedbi tekme, se trudijo, da bi tek uspel v zadovoljstvo tekačev in organizatorjev.  Brez njih tako uspešnih tekem ne bi bilo! Podžupanja mag. Julijana Bizjak Mlakar je podelila pokale zaslužnim organizatorjem tekem.

Za organizacijo 18. Gorskega teka k Sv. Primožu je pokal prejel Ivan Urh, za 25. mekinjski kros – Memorial Mira Petka Lado Kveder, za 15. gorski tek na Grintovec – Državno prvenstvo za mladino -  WMRA Grand Prix sta bila prejemnika Dušan in Mira  Papež, za 8.  češnjiški tek - Memorial Zdravka Berlica Rajko Jeglič, za 5. Veronikin tek Grega Zore in Tomo Petek za organizacijo 13. Miklavževega  teka. 

Ob koncu so udeleženci prisluhnili še predavanju Francija Teraža, legende gorskega teka, o podvigu Na 10 najvišjih vrhov v Julijskih Alpah v Sloveniji, ki jih je pretekel v 40 urah.

Sledilo je prijetno druženje, kjer so se že  utrinjale nove ideje in zamisli ter izzivi  tekačev in organizatorjev .

Vabimo vas na  1. tekmo Tekaškega pokala Občine Kamnik v letu 2014, ki bo 29. marca, in sicer na 19. gorski tek k Sv. Primožu. Vabljeni, da se v čim večjem številu udeležujete tekem Tekaškega pokala.

Besedilo in fotografije: Mira Papež


<< Nazaj | Novice