Mali grad

Zaključek Evropskega tedna mobilnosti

22.09.2011

 

»Potujmo drugače« je osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti in poudarja alternativne načine mobilnosti in pogona vozil z namenom, da se zmanjša naša odvisnost od nafte. Letos je v pobudi sodelovalo 30 slovenskih občin, ki so zaprle del svojih ulic za avtomobile in izvedle različne ukrepe za trajnostno mobilnost, da bi tako spodbudile hojo, kolesarjenje in uporabo javnega prevoza, torej energetsko učinkovite ter okolju, zdravju in denarnici prijazne načine mobilnosti.

 
   

Temu se je pridružila tudi občina Kamnik, ki je dopoldan organizirala druženje otrok kamniških šol in vrtcev na Glavnem trgu. Otroke iz oddaljenih šol smo brezplačno pripeljali z javnim prevozom do Glavnega trga.

 
   

Zbralo se je več kot tristo malih in malce starejših nadobudnežev, ki so prisluhnili kaj vse pri svojem delu opravljajo gasilci, policisti, reševalci, gorski reševalci, skozi plesne korake učiteljic plesne šole Miki in ob spremljavi pesmi so se poučili o cestnem bontonu, skakali na napihljivem gradu, se čudili čarovniku Romanu, poučili Palčka Snovička o prometni varnosti, se sami preizkusili na poligonu in z raznimi materiali ustvarjali v likovnih delavnicah. Okoli 10. ure jih je pozdravil tudi župan Marjan Šarec, razna kamniška podjetja pa so otrokom podarila praktična darila.

 
   

Bilo je zabavno in poučno hkrati, misel »Potujmo drugače« pa naj nas spremlja do 11. Evropskega tedna mobilnosti.

 

<< Nazaj | Novice