Mali grad

Zadnje letošnje zabavno popoldne v DU Kamnik

13.12.2014

 

V petek, 5. decembra 2014, se je v klubskih prostorih pri Marjanci odvilo zadnje letošnje petkovo kulturno zabavno popoldne, ki ga je, kot vedno, vodila predsednica kulturne komisije Milenka Brajer, le-ta je pripravila tudi scenarij prireditve. V pestrem programu so sodelovale vse kulturne skupine, ki delujejo v Društvu upokojencev Kamnik.

Voditeljica Milenka je na začetku med drugim dejala: »Prav današnje popoldne in večer, ko nas bo obiskal Miklavž je priložnost, da se imamo lepo in bomo odšli domov veseli in zadovoljni. Lepoto in zadovoljstvo nam bodo pričarali naši prostovoljci upokojenci, in sicer pevci z zborovodkinjo Karlo Urh, pevke Predice z vodjo Angelco Jagodic, gledališka skupina Cvetke Marjetke pod vodstvom Marjetke Friedl, ansambel Jesenski cvet pod vodstvom Lojzke Ocvirk, recitatorke Erna Pahor, Mina in Mirta Brajer, predsednik Društva upokojencev Kamnik Vinko Polak s svojimi pridnimi sodelavkami in sodelavci.«

Pisan program so začele pevke in pevci Mešanega pevskega zbora s pesmijo Le predi, dekle predi. Nadaljevali pa so s pesmimi Na svetu lepše rožče ni, Pleničke je prala, Lovska in Tri planike.

Nato pa je zbranim spregovoril predsednik društva Vinko Polak in vsem zaželel prijetne božične praznike ter obilo zdravja in sreče v novem letu 2015.

Sledil je nastop recitatorke Erne Pahor s pesmimi Sveti Miklavž bodi pozdravljen, Kdo kuka skozi okence in Prošnja.

Za njo sta se zvrstili najmlajši nastopajoči Mina s pesmijo Pet pogumnih miši in Mirta z Dedkovim ljubezenskim pismom.

Z verzom: »Božična noč v svetlobi vabi, domišljija večna krila spet dobi, v siju zlatih sveč zazreš se vase, v upanju na lepše, boljše čase,« je Milenka napovedala nastop Predic, pod vodstvom Angele Jagodic. Najprej so zapele ljudsko Tihi mrak, sledila je pesem Od nekod so strune zapele, nato Novoletni pozdrav. Svoj nastop so Predice ob spremljavi harmonikarja Jožeta Jagodica zaključile s pesmijo Pod lipco zeleno. Cvetke Marjetke, pod vodstvom Marjetke Friedl, so nato z ustvarjalno igro pričarale Zabavo v maskah. Jesenski cvet, pod vodstvom Lojzke Ocvirk, je obiskovalce popeljal Veselo v Kamnik.

Zadnja noč v letu nas naj spomni na našega velikega glasbenika Lojzeta Slaka (umrl pred tremi leti) in domačina Tonija Štritofa, ki je bil član ansambla Slak in je odšel pred kratkim v prerani grob. Slavko Avsenik je letos praznoval 85. rojstni dan. Jesenski cvet pa je zaigral in zapel pesem Otoček sredi jezera.

Leto 2015, ki je pred nami, bo Jupitrovo leto, kar pomeni, da bo bolj optimistično, usmerjeno k napredku in polno strastne ljubezni. Pri ljudeh, ki niso preveč zadovoljni, se bo zgodil preboj in bo leto 2015 prinašalo več zadovoljstva. Poudarek bo na iskrenosti in napredku. V letu 2015 morate ostati zvesti sebi in drugim in tako boste daleč prišli. Slabi in skriti nameni bodo hitro razkriti in kazen zanje ne bo majhna. Večjih projektov in podvigov se v letu 2015 raje ne lotevajte, aktivneje se posvetite tistim dejavnostim, ki jih letos še niste končali. Stopamo v kitajsko leto koze, ki opozarja, da ni najbolj primerno za naraščaj in vstop v zakonsko zvezo, seveda pa je vse odvisno od vaše finančne podlage in stopnje zaljubljenosti. V letu koze se bo povečala ustvarjalnost, zato se pogumno vpišite v Univerzo za tretje življenjsko obdobje in v dejavnosti, ki jih ponuja Društvo upokojencev Kamnik! Srečno, zdravo in zadovoljno novo leto!

»Kot zadnjo boste slišali Tri planike, ki so jo pevci že zapeli in vsi skupaj zapojte z nami«, je pisan program zaključila Milena Brajer.

Besedilo in fotografije: F. S.


<< Nazaj | Novice