Mali grad

Zadnja avgustovska sobota – čas za tržni dan Okusi Kamnika – Podeželje in Eko

21.08.2014

 

V soboto, 30. 8. 2014, bo značaj tržnega dne, ki poteka vedno zadnjo soboto v mesecu od 8. do 13. ure na Glavnem trgu, nekoliko drugačen.

Tržnica Okusi Kamnika – Podeželje in Eko bo gostila občino Sveta Ana. Predstavili se bodo s turističnim društvom Sveta Ana, turistično kmetijo Šenveter in oljarno Kolarič. Občina Sveta Ana je manjša podeželska občina na severu Osrednjih  Slovenskih goric, kjer se harmonično združujejo geografska lega, neokrnjena narava in prijazni delovni ljudje. Prebivalci se večinoma ukvarjajo s poljedelstvom, sadjarstvom in vinogradništvom, vse bolj pa so prisotne tudi dopolnilne dejavnosti na kmetijah in gostinsko-turistične dejavnosti. Oljarna Kolarič iz Žic bo ponudila najkvalitetnejša olja, ki jih pridelujejo iz izbranih, prečiščenih semen po naravnem postopku, v zadnjem času pa uvajajo tudi hladno stiskanje olja. Turistična kmetija Šenveter bo predstavila svojo ponudbo. Staro ime kmetije se glasi pri Güngli. Lastniki posestva se ukvarjajo z različnimi kmetijskimi dejavnostmi: z živinorejo, vinogradništvom in s turizmom.

Domači lokalni pridelovalci hrane vam bodo nudili pestro izbiro svežega sadja in zelenjave, mesnih in mlečnih izdelkov ter domačih dobrot, dober in raznovrsten kruh ter moke in kaše, okusno in zdravo pecivo in še kaj se bo našlo, saj bo dvanajst  kmetij in malih predelovalcev kupce pozdravilo s svežo poletno ponudbo in pokušino. Zagotovite si okusno sadje, zelenjavo, ekološke in ostale lokalne proizvode na tržnem dnevu v Kamniku.

Besedilo in fotografiji: Sabina Romšak, Zavod za turizem in šport v občini Kamnik


<< Nazaj | Novice