Mali grad

Začetek sezone v Arboretumu Volčji Potok

24.02.2017

 

Začetek sezone v Arboretumu Volčji PotokTa konce tedna se pričenja nova sezona v Arboretumu Volčji Potok, kar pomeni, da bo vstop v park plačljiv od vključno sobote, 25. februarja 2017, dalje, park pa bo odprt do 18. ure. Nakup sezonskih kart je bil do sedaj možen v vrtnih centrih in cvetličarni, s tem koncem tedna pa tudi na vhodu v park. "V zadnjem mesecu smo opravili številna dela, saj želimo, da bi naši obiskovalci odhajali iz Arboretuma čim bolj zadovoljni. Narava se počasi prebuja, za enkrat še sramežljivo kukajo telohi in drugi prvi znanilci pomladi. Vsak sončen dan pa prispeva k temu, da se odpre nekaj novih cvetov, ki smo jih željni po sivih zimskih dneh," sporočajo iz Arboretuma.

Otroci v Arboretumu

V Arboretumu organizirajo počitniško varstvo za ljubitelje eksotičnih živali z Bioexom. Počitniške dejavnosti z Bioexom pomenijo igre, ustvarjanje in raziskovanje pod vodstvom izkušenih mentorjev, v spremstvu biologinje.
V sredo, 1. 3., ob 10. uri bo otroška delavnica Kunci in drugi glodavci, kako poskrbimo zanje. Pokazali bodo, kako jim postrižemo kremplje in opozorili na kvalitetno prehrano, primerno nastanitev in dovolj gibanja za posamezne vrste.

Vse lepo o vrtnicah

Lanska prireditev Vse lepo o vrtnicah je bila dobro sprejeta, zato so spet pripravili pomladno strokovno-družabno srečanje  z enakim naslovom in z novim programom. V soboto, 4. marca 2017, vas ob 9. uri vabijo v Arboretum. Začeli bodo s predavanji v predavalnici v pritličju pristave. Opoldne bo kosilo, ob katerem se boste lahko s starimi in novimi rožnimi prijatelji in znanci sproščeno pogovorili. Kosilu sledi delavnica, kjer bodo izbrali in posadili trajnice na 45 m2 veliko gredo z vrtnicami v zgornjem rozariju Arboretuma Volčji Potok.

Aktualne razstave

Razstavo kaktusov v novi postavitvi si v steklenjaku za upravno stavbo lahko ogledate od 4. marca dalje. Osvežili smo tudi razstavo orhidej, ki se nahaja ob steklenjaku s kaktusi. V šotoru Dežele pravljičnih junakov si lahko ogledate razstavo slamnatih pravljičnih junakov iz kar desetih različnih pravljic. Dinozavri so nas obiskali tudi v letošnji sezoni. Prostor so si našli ob otroškem igrišču, saj so radi v družbi otrok.

Spomladanska razstava od 15. aprila do 7. maja 2017

Spomladanska razstava cvetja se bo letos pričela že zgodaj, začela se bo 15. aprila in trajala do 7. maja 2017. Prebujanju narave bodo cvetličarji in vrtnarji dodali še svoje postavitve in skupaj s florističnimi mojstri ustvarili cvetoče razkošje pod platnenimi strehami. V okviru razstave se bodo predstavili tudi ponudniki vrtne opreme. Med 27. aprilom in 2. majem bosta razstavo cvetja dopolnila vrtnarski sejem in sejem domače obrti, kjer vsakdo najde nekaj zase. Vrtnarski sejem bo tokrat na novi lokaciji – med novim vstopnim objektom in vrtnim centrom Arboretuma Volčji Potok.

Regionalni kongres svetovne zveze društev ljubiteljev vrtnic

Vabimo vas na kongres Svetovne zveze društev ljubiteljev vrtnic, ki ga organizira Društvo ljubiteljev vrtnic Slovenije v sodelovanju z Arboretumom Volčji Potok. Gre za prvi regionalni kongres v Srednji in Vzhodni Evropi. Veliki dogodek hortikulturne stroke bo potekal od 11. do 14. junija 2017. Do začetka januarja 2017 se je na kongres prijavilo 106 udeležencev iz tujine. Strokovna predavanja bodo v dopoldanskem času. Občevalni jezik kongresa je angleščina.

Vir: Modre novice in Arboretum Volčji Potok


<< Nazaj | Novice