Mali grad

Začetek gradnje oskrbovanih stanovanj

15.03.2010

 

Investitor, podjetje Dolenjgrad, je na gradbišču v bližini Doma starejših občanov v Kamniku pričel s pripravljalnimi deli (ureditev gradbišča, prestavitev komunalnih vodov in dovozne poti) za gradnjo skupno 147 oskrbovanih stanovanj.

Kompleks »Oskrbovanih stanovanj Pod skalco« v Kamniku je sestavljen iz
6. objektov. I. faza zajema objekt A1, A2, A3; 3x30 stanovanj s skupnimi prostori, parkirno hišo in lokali za potrebe oskrbovancev. Stanovanja I. faze bodo zgrajena do konca marca 2011 ter vseljiva do 01.05.2011.

II. in III. faza zajemata skupno 3 objekte, B1, B2; 2x18 stanovanj in C1; 21 stanovanj, ki bodo zgrajena do septembra 2012. Stanovanja so različnih velikosti; garsonjere, enosobna in dvosobna. Vsa bodo izdelana po merilih za bivanje starejših oseb, kopalnice bodo izdelane in opremljene tudi za gibalno ovirane osebe. Vsako stanovanje ima balkon ali atrij. Gradnja presega standarde glede zvočne in toplotne zaščite, vsi nosilni zidovi bodo grajeni iz opeke.

Objekti so na zelo mirni lokaciji, tik ob Domu starejših občanov v Kamniku. Posebnost stanovanj je tudi ta, da so to prvi objekti v Sloveniji, kjer bodo parkirišča v celoti grajena pod zemljo. Zunanje površine, ki jih je obilo, bodo tako v celoti namenjene sprehodu ali počitku na svežem zraku. V vsakem objektu je dvigalo, ki omogoča dostop iz garaž do stanovanj. Objekti so hkrati dovolj oddaljeni med seboj, kar omogoča kar največjo zasebnost.

V sredo, 17. marca 2010 bo ob 12. uri na gradbišču potekala slovesna obeležitev začetka gradnja, kjer bo prisoten tudi župan Anton Tone Smolnikar.


<< Nazaj | Novice