Mali grad

Začenja se kamniški kulinarični vikend

05.08.2016

 

Za vse željne dobre kulinarike se ta konec tedna obeta KAMNIŠKI KULINARIČNI VIKEND, ki bo v treh dneh postregel z različnimi dogodki in zadovoljili še tako zahtevne gurmane. Osrednja kulinarična posebnost vikenda bo sir trnič z Velike planine.

Kamniška dnevna soba na Glavnem trgu

Dneve trniča, ki se v Kamniku odvijajo vsako leto v začetku avgusta, bomo letos nadgradili z vikendom tradicionalnih lokalnih jedi Okusi Kamnika. Začel se bo z današnjim, petkovim, Kamniškim kulinaričnim večerom, ko se bo od 17. ure dalje Glavni trg spremenil v udobno dnevno sobo z ležalniki, mizicami in foteljem. Na stojnicah se bodo z lokalnimi jedmi predstavljali številni kamniški ponudniki, ki bodo cel večer skrbeli, da mestnega jedra nihče ne bo zapustil lačen oziroma žejen. Da bo vzdušje res pravo, bo s poletno glasbo skrbela glasbenica Manca Berlec s spremljavo. Čaka pa vas tudi sladko presenečenje, saj bomo na ta večer razkrili nov produkt Okusov Kamnika – čokolado s trničem. Vabljeni, da se udobno namestite v kamniško dnevno sobo in v mestnem jedru preživite okusen večer.

Kulinarični ogled mesta Kamnik

Kulinarično vodenje po mestnem jedru, ki je bilo premierno izvedeno šele pred nekaj tedni,  so udeleženci sprejeli z velikim navdušenjem. Na tokratni kamniški kulinarični vikend pa bo sprehod po lokalni kulinariki, združeni pod znamko Okusi Kamnika, na voljo po promocijski ceni – za samo 9 evrov/osebo. Za vse tiste, ki si želite izvedeti več o skrivnostih kamniških ulic in obenem razvajati svoje brbončice z Okusi Kamnika, je kulinarično vodenje prava izbira. Triurno potepanje po mestnem jedru vsebuje degustacijo kar petih tradicionalnih kamniških jedi in pijač, tako da ni skrbi, da bi kdo izmed udeležencev vodenje zapustil lačen.

Prijave na kulinarični ogled sprejemamo do petka, 5. avgusta 2016, v Turistično informativnem centru Kamnik ali pa na telefonsko številko 031/388-324. Ne zamudite izvrstne priložnosti za spoznavanje lokalne kulinarike Kamnika in se nam pridružite v soboto, 6. avgusta 2016, ob 10. uri na Glavnem trgu.

Praznik trniča na Veliki planini

Kulinarični vikend bomo zaključili v nedeljo, 7. avgusta 2016, na edinstveni Veliki planini, od koder izvira osrednja kamniška kulinarična posebnost – sir trnič. Pred Preskarjevim muzejem v pastirskem naselju, ki ohranja spomin na pastirsko dediščino, bodo pastirji ter pastirice predstavljali izdelavo trniča in pisav za trniče, na delavnici pa se boste od 10. do 14. ure lahko preizkusili tudi mimoidoči obiskovalci. Za prijetno vzdušje bo skrbel mladi harmonikar z domačimi vižami, trnič pa bo možno tudi kupiti.

Če vam bo med delavnico na Veliki planini zadišal sir trnič, si ga lahko privoščite v gostilnah ter restavracijah v Kamniku in okolici. Poiščete jih na tem seznamu in se razvajajte z Okusi Kamnika.

Več o tradicionalnih lokalnih jedeh Okusi Kamnika si lahko preberete na OkusiKamnika.si.

Bodite del kulinaričnega dogajanja v Kamniku – vaše brbončice vam bodo hvaležne!

Besedilo: Sara Vidmar, Zavod za turizem in šport v Občini Kamnik
Fotografije: arhiv Zavoda za turizem in šport v Občini Kamnik


<< Nazaj | Novice