Mali grad

Začel se je 6. Kamfest

09.08.2010

 

Včeraj odprtje festivala, ki sta ga pospremila kamniški župan Tone Smolnikar in župan Škofje Loke Igor Draksler. Neca Falk na prvem, deževnem festivalskem večeru razveselila predvsem najmlajše, ki so se ji pridružili kar na odru.

Ob 19. uri je festivalsko mesto odprla skupina Štajn, ki je v preteklem tednu v okviru mednarodne študentske delavnice ter v sodelovanju s KD Priden možic in Fakulteto za arhitekturo ustvarjala in oblikovala nekoliko drugačno, a hkrati zanimivo in prijazno podobo mesta.

Uradno odprtje festivala je sledilo ob 20. uri na glavnem odru, kjer sta zbrane pozdravila kamniški župan Tone Smolnikar ter župan Škofje Loke Igor Draksler. Kamfest se to leto namreč prvikrat povezuje s festivaloma Pisana Loka in Carniola, povezovanje treh mest, Kamnika, Škofje Loke in Kranja, pa sta oba župana, kranjski se odprtja žal ni uspel udeležiti, označila kot nadvse pozitivno, saj so se poletni festivali, ki poživljajo utrip treh starodavnih mest, znali povezati in skupaj predstaviti svojo privlačno kulturno ponudbo.

Prvi večer je na glavnem festivalskem odru nastopila Neca Falk in Mačje mesto.

V času Kamfesta bo veljal poseben prometni režim.

Kamfest 2010 video

Program festivala si lahko ogledate s klikom na povezavo www.kamfest.org          


<< Nazaj | Novice