Mali grad

Začasno zaprtje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

24.03.2020

 

POMEMBNO OBVESTILO

Začasno zaprtje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca KamnikZdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnnik občanke in občane obvešča, da so zaradi ogromne količine administrativnega dela in neobladljive količine klicev s potrebo po administrativnih storitvah, okrepili adminiatrativne ambulante in obstoječi dodali še dodatno telefonsko številko. Številki za naročanje administrativnih storitev (recepti, napotnice, bolniške...) sta sedaj:

Vse naše občanke in občane prosimo, da zaradi čim hitrejšega in nemotenega dela uporabljajo spletno naročanje, tisti, ki to lahko, in sicer na povezavi https://www.gospodar-zdravja.si/reservation/patients/service_provider/664/doctor/13/409 in ne po telefonu, v nobenem primeru pa za te storitve ne kličejo v Zdravstveni dom Domžale, saj jih tam ne bodo mogli opraviti.


Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik na dan 22. marec obvešča o storitvah, ki se izvajajo v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik v času, ko je z vladnim odlokom zaradi preprečevanja širjenja okužbe zaprt za paciente. Delovišča in organizacija dela se lahko vsakodnevno ali večkrat dnevno spreminjajo glede na nastalo situacijo in zahteve vlade ter epidemioloških služb. 

Splošna in družinska medicina: administrativne storitve zaradi velike obremenjenosti izvaja več ambulant, ambulanto sestavljajo zdravniki, medicinske sestre za delo v ambulantah ter osebje zadolženo za medicinsko dokumentacijo (kartoteka). Naročila preko povezave na spletni strani in na telefon 01/8318 628. Občane prosimo za strpnost in potrpežljivost, saj je administrativnega dela ogromno in ga dela ne zgolj osebje ambulant, ampak pri tem za pomoč vključujemo tudi osebje trenutno zaprtih oddelkov

Urgenca: telefonska triaža in ne nujni posveti po telefonu na telefon 01/8318 715. Na klice odgovarja zdravnik in jih s pomočjo reševalca administrativno obdela, telefonsko triažira bolnike, ki potrebujejo pregled v NMP ambulanti in jih po potrebi napoti v Zdravstveni dom Domžale. Reševalno vozilo NMP Domžale je zaradi hitrejšega odziva 24 ur na dan stacionirano na lokaciji v Kamniku. Vsa urgentna stanja na telefon 112.

KoronaMobi: za sume okužb s koronavirusom 051 642 922, in sicer od 7. do 19. ure. Na tej telefonski številki je dostopen zdravnik in zdravstveni tehnik, ki mora vse klice administrativno obdelati.

Brisi ca COVID 19: bolnike, ki potrebujejo bris, naroča osebje KoronaMobi-ja na vstopno točko, ki je v Ljubljani. Brise izvajajo po protokolu oziroma navodilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

Nenujne preglede odraslih in otrok: izvaja osebje Zdravstvenega doma Domžale. Občane prosimo, da se omejijo na res neodložljive obiske, saj je osebje izredno obremenjeno že s pacienti s svojega področja.

Ginekologija: ginekologija izvaja administrativno delo, z ginekologi ZD Domžale so usklajeni glede nujnih pregledov, izvajajo pa administrativne storitve, in sicer po telefonu 01/8318 740.

Pediatrija: osebje otroških ambulant izvaja administrativne storitve, predpisovanje redne terapije, vodenje bolniških staležev in staležev za nego…., osebje je dosegljivo na telefon 01/8318 631.

Zobozdravstvo: izvaja triažo pacientov po telefonu za vstopno točko v Ljubljani in telefonske posvete ob nujnih stanjih po telefonu: 01/8318 640 odrasli in 01/8318 643 otroci. Za vikende je potrebno klicati neposredno v triažno ambulanto v Ljubljani na telefonsko številko 01/3009 668 (od 8. do 18. ure).

Patronaža: organizirali smo patronažno varstvo, ki bo opravilo nujne obiske.

Antikoagulantna (INR) ambulanta: organizirali smo odvzeme INR na terenu za nepokretne bolnike ter kontrolo krvi v ponedeljek ter četrtek ob 13. uri pred zgornjim vhodom v zdravstveni dom, kjer je lekarna - le bolnikom, kjer je to nujno. Vrednosti odvzetih izvidov bodo sporočene v Antikoagulantno ambulanto, ki jih bo obdelala ter telefonsko in/ali pisno obvestila paciente o nadaljnjem ukrepanju.

Splošne informacije o okužbah s koronavirusom 080 1404.

Vstop v Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik za paciente do preklica vladnega odloka ni mogoč, se pa osebje kamniškega zdravstvenega doma izredno trudi, da bi vam vsaj po telefonu in spletu čim bolj olajšala nastalo situacijo.

Zahvaljujemo se osebju Zdravstvenega doma Domžale, ki nam je v teh težkih časih požrtvovalno priskočilo na pomoč.

Besedilo: koordinatorka COVID 19: Judita Trunk, dr. med., spec. in direktor ZD Kamnik Sašo Rebolj, dr. med., spec.


Začasno zaprtje Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik (22. marec 2020)

Z Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik so nas obvestili, da je po odloku Ministrstva za zdravje kamniški zdravstveni dom do preklica ZAPRT.

Obratovale bodo le administrativne ambulante, kjer lahko naročite zdravila, bolniške liste, napotnice za kontrolne preglede. Dosegljive bodo med tednom, kot do sedaj, po telefonu ali na povezavi na spletni strani Zdravstvenega doma Kamnik, in sicer tukaj.

Prav tako bo dosegljiv tako imenovani koronaMobi: 051/642 922. Urgenca je ravno tako ZAPRTA, možnost telefonskega posveta pa je na telefonski številki 01/8318 715.

Besedilo: Zdravstveni dom dr. Julija Polca Kamnik


<< Nazaj | Novice