Mali grad

Za začetek sezone Calcitovci osemkrat na stopničkah

18.04.2017

 

Za začetek sezone Calcitovci osemkrat na stopničkahNa velikonočni ponedeljek se je v Vrtojbi začela gorsko kolesarska sezona na slovenskih tleh. Tamkajšnji klub Deš Fleš je organiziral mednarodno dirko v olimpijskem krosu, ki je štela tudi za točke slovenskega pokala. Na dirki Griči, ki je praznovala 20. obletnico, so bili tudi številni člani kamniškega Calcit Bike Teama, ki so v vseh kategorijah zbrali osem uvrstitev na zmagovalne stopničke.

Med prvimi tremi so končali Neža Vrhovnik Papler, ki je bila druga v U7, Tajda Šoštarko in Maks Majnik, ki sta bila prva in prvi v U9, Žan Lopatič z drugim mestom v U11, Hana Kranjec Žagar s prvim mestom v u13, Gregor Miklič, ki je bil tretji med veterani 2, in Ana Podpečan, ki je zmagala med veterankami in pred klubsko kolegico Miro Kranjec Žagar.

Močna konkurenca je bila v konkurenci elite, saj so se dirke udeležili mnogi italijanski gorski kolesarji in nekateri, ki sodijo v širši evropski vrh, denimo dvojčka Daniele in Luca Braidot, Nadir Colledani in Gerhard Kerschbaumer. Colledani je bil na koncu prvi na cilju in je osvojil zmago v elite in U23. Od naših članov A ekipe je bil najboljši Rok Naglič na 13. mestu, kar je zadostovalo za četrto mesto med mlajšimi člani. V cilju je bil najboljši Slovenec, pa čeprav je ob koncu imel večjo tehnično težavo.

Gregor Krajnc je bil skupno 13. in šesti v U23. Jure Belak je končal na 20. mestu, Peter Zupančič na 21. in Simon Čibej na 36.

»Štart mi je uspel super. Vse do četrtega kroga sem se vozil na osmi poziciji, nato so se začele pojavljati težave s kolesom, ampak nisem posumil, da se mi je odpela zadnja os. V zadnjem krogu sem bil na 10. mestu, ampak mi je zadnje kolo v kompresiji padlo s kolesa ter sem porabil kar nekaj času, da sem ga uspel spraviti nazaj skupaj. Na koncu sem končal 4. v U23 in 13. skupno. Še vedno sem zelo zadovoljen,« je povedal Naglič.

 

»Štart mi je kar dobro uspel. Nekaj časa sem bil celo kot vodilni. Na sredini kroga sem bil na sedmi poziciji z nekaj zaostanka za top 6 skupino. Drugi krog sem se boril s skupino od 7. do 11. mesta, nato sem šel svoj tempo. Vedel sem, da je tekma dolga 90 minut in več. Po ravnini sem iskal zaveterje, kar je na koncu zadostovalo za 15. mesto skupno in 6. v U23. Zadnji dve tekmi sta mi kar uspeli, kar je lepa popotnica za domačo dirko v Kamniku,« je pokomentiral Naglič.

Na Gričih so kolesarili še mnogi drugi Calcitovci, uvrstitve vseh najdete na spletni strani prijavim.se oziroma s klikom na https://prijavim.se/uploads/1834_result.pdf

V nedeljo, 23. aprila, bo na sporedu že nova dirka, prav tako mednarodna in prav tako za točke slovenskega pokala. Kamnik bo namreč gostil 20. Kamniški kros.

Vir: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice