Mali grad

Za uvod v sezono zmaga in poraz prve ekipe starejših deklic

22.10.2013

 

Svoj prvi kvalifikacijski turnir skupine D v letošnji sezoni je minulo nedeljo v dvorani OŠ Stranje imela tudi prva ekipa starejših deklic Calcit Volleyballa. V dvorani OŠ Stranje so gostile ekipi Ljubljane Volleyball I in Ankarana, četrti udeleženec pa je bila druga kamniška ekipa starejših deklic, ki je s prvenstvom začela že pred dobrimi štirinajstimi dnevi.

Če so imele starejše deklice Calcita I v lanski sezoni izredno lahko kvalifikacije, je letošnja sezona pravo nasprotje. Že na prvi tekmi so se mlade Kamničanke pomerile z odličnimi nasprotnicami iz Ljubljane. Obe ekipi sta prikazali odlično igro. Videli smo kar nekaj izredno močnih napadov in lepih akcij na obeh straneh, ekipi sta se neprestano izmenjevali v vodstvu, v končnici nizov pa so bile bolj zbrane domače igralke. V drugi tekmi turnirja so Ljubljančanke še pod vtisom poraza s prve želele dokazati svoje znanje in so tudi proti drugi kamniški ekipi starejših deklic igrale na vso moč in zanesljivo zmagale. Mlajše in nižje Kamničanke tudi proti Ankarančankam niso imele pravih možnosti za uspeh. Za gostje iz Ankarana je bila ta tekma le ogrevanje za dvoboj s prvo kamniško ekipo. Ankarančanke so nekoliko presenetil domače igralke z izredno močnimi servisi. Domače igralke so delovale nekoliko raztreseno in utrujeno. V napadu se je razigrala le Eva Pogačar in igralke Ankarana so se zasluženo veselile že svoje četrte zmage v skupini. 

»Čeprav smo tekmo z Ankaranom izgubile, sem vseeno zadovoljna s prikazano igro. Čeprav je pet igralk v prvi postavi letnik 2000, smo bili čisto enakovreden nasprotnik. Vedno je težko, če izgubiš oba niza na razliko. Vendar je to super popotnica za naprej. Naučili se bomo igrati končnice. Deklice so igrale res dobro, naredili smo ogromen korak naprej. Na ta turnir smo se ogromno pripravljali, zavedamo se, kako težko skupino imamo in čaka nas še ogromno dela. Pohvalila bi vse deklice, vse so dale svoj trenutni maksimum. Izstopale so Eva Pogačar v napadu, Lucijana Kraljevič v bloku in Patricija Porovne Černe v obrambi in na servisu. Led je prebit, za večino igralk je bil to prvi turnir na velikem igrišču. Super, da smo imeli tako težke tekme, saj tako najhitreje vidiš šibke točke ekipe in posameznic. Imamo skoraj mesec dni, da čim več popravimo, bo pa seveda veliko dela. Se že veselim, igralke pa še bolj,« je razplet na prvem letošnjem turnirju Calcit Volleyballa I komentirala trenerka Živa Cof, ki je na turnirju igrala v postavi: Klara Jordan, Patricija Hribar, Daša Ravnikar, Ana Pibernik, Patricija Porovne Černe, Eva Pogačar, Neža Ladink, Veronika Beznik, Sara Sitar, Lucijana Kraljevič, Lana Mujanovič, Klara Flerin, Maja Pestotnik, Eva Skvarč in Zala Špoljarič. 

Izidi drugega kvalifikacijskega turnirja skupine D

Dvorana OŠ Stranje: Calcit Volleyball I – Volleyball Ljubljana I 2:0 (22, 23), Volleyball Ljubljana I – Calcit Volleyball II 2:0 (9, 7), Calcit Volleyball II – Ankaaran 0:2 (-5, -13), Ankaran- Calcit Volleyball I 2:0 (26, 23).

Vrstni red: 1. Ankaran8 (8:0), 2. Volleyball Ljubljana I 4 (4:4), 3. Luka Koper 2 (2:2), 4. Calcit Volleyball I 2 (2:2), 5. Calcit Volleyball I 0 (0:8).

Pari tretjega kvalifikacijskega turnirja (OŠ Hrvatini): Ankaran – Luka Koper, Luka Koper - Calcit Volleyball I, Calcit Volleyball I - Calcit Volleyball II, Calcit Volleyball II – Ankaran.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice