Mali grad

Za uvod odbojkarice Calcit Volleyballa s Poljakinjami

11.07.2015

 

Že več kot teden dni je znano, kdo bodo nasprotnice odbojkaric Calcit Volleyballa v ligi prvakinj, zdaj pa je znan še razpored tekem, ne pa še končni datumi. Kamničanke bodo svojo uvodno tekmo v najmočnejšem klubskem tekmovanju igrale med 27. in 29. oktobrom v ljubljanski dvorani Tivoli, na drugi strani mreže pa bo stala ekipa Atom Trefl Sopot.

Kamniške odbojkarice na spektakularnem žrebanju v nekdanji cesarski palači Hofburg, v središču Dunaja, prvi četrtek v mesecu juliju niso ravno imeli sreče z žrebom, saj bodo v skupini B igrale proti samim vrhunskim ekipam. Najbolj zveneče ime je zagotovo VakifBank iz Carigrada, ki se lahko pohvali pa z naslovoma evropskih prvakinj, leta 2011 in 2013. V minuli sezoni so bile Carigrajčanke v tem tekmovanju tretje, predlani pa druge. Ena najboljših evropskih ekip zadnjih let se bo navijačem Calcit Volleyballa predstavila v tretjem krogu lige prvakinj, ko bodo med 24. in 26. novembrom gostovala v ljubljanski dvorani Tivoli.

Svojo prvo tekmo med evropsko elito pa bodo kamniške odbojkarice odigrale med 27. in 29. oktobrom. Na uvodu v ligi prvakinj se bodo pomerile s poljsko ekipo Atom Trefl Sopot, letos drugouvrščeno ekipo poljskega državnega prvenstva, in ne tretjo, kot smo pred tednom dni pomotoma zapisali. Sopot, ki jo vodi italijanski strokovnjak Lorenzo Micceli, pri delu pa mu pomaga Vasja Samec, se prav tako lahko pohvali z velikimi uspehi v zadnjih nekaj letih, saj je bil dvakrat prvak Poljske, v minuli sezoni pa je ob drugem mestu v domačem prvenstvu prišel do zmage v poljskem pokalu in finala v pokalu CEV.

Slovenski gledalci bodo italijansko ekipo Igor Gorgonzola Novara lahko v živo spoznali v petem krogu, ki bo na sporedu med 19. in 21. januarjem, medtem ko se bodo Kamničanke z njimi prvič pomerile v drugem krogu, ki bo med 10. in 12. novembrom. Odbojkarice iz Novare so v minuli sezoni v velikem finalu italijanskega državnega prvenstva izgubile z ekipo Pomi Casalmaggiore, v Evropi pa so največji uspeh dosegle leta 2003, ko so slavile v takratnem pokalu CEV.

Spored tekem v skupini B lige prvakinj

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografija: Primož Mahkovec


<< Nazaj | Novice