Mali grad

Za niz zaostale za polfinalom

15.04.2014

 

Čeprav so starejše deklice Calcit Volleyballa odlično odigrale svoj zadnji turnir v A ligi – zahodna skupina 2, se jim ni uspelo uvrstiti med osem najboljših ekip. Za želeno uvrstitvijo so zaostale le za en niz, tako da bodo v nadaljevanju prvenstva igrale za deveto mesto. V četrtek na turnir v Italijo.

Slab dan ali bolje rečeno, le ena slaba tekma v drugi zahodni skupini A lige je bila usodna za starejše deklice Calcit Volleyballa, da se v letošnji sezoni ne bodo borile za najvišja mesta v državnem prvenstvu. Poraz s Šentvidom pred štirinajstimi dnevi je bil tisti, ki jim je preprečil nastop na polfinalnem turnirju, kajti navkljub dvema prepričljivima zmagama na nedeljskem turnirju na OŠ Luisa Adamiča v Grosupljem so na koncu v svoji skupini osvojile »le« tretje mesto. Na prvi tekmi turnirja so bile boljše od domačink turnirja, ki jim niso prepustile niti niza, še bolje pa so svojo nalogo opravile proti neposrednim konkurentkam za drugo mesto, odbojkaricam Ankarana. Kamničanke so bile v obeh nizih prepričljivo boljše, toda na zadnji tekmi turnirja so Ankarančanke brez izgubljenega niza premagale Grosupeljčanke, kar je pomenilo, da so na koncu ob istem številu točk imele en osvojeni niz več kot varovanke Žive Cof. Tako so bile druge Ankarančanke, tretje pa Kamničanke.

»To je bil naš najboljši turnir. Deklice so prikazale odlično igro in velik napredek v vseh elementih igre. Sprejemalke so odlično opravile svojo nalogo in ves čas smo imeli lep sprejem, tako da sta organizatorki igre lahko razigrali vse napadalke. V četrtek se odpravljamo na mednarodni turnir v Italijo in imamo super popotnico. Upam, da bomo tudi v Italiji prikazali podobno igro kot danes,« je po odlični igri svojih varovank povedala Živa Cof.

Izidi turnirja v Grosuplju: http://www.odbojka.si/tekmovanja2013/2013_dec/2013_DCE/2013_dce_AZ2.

Besedilo: Miha Štamcar
Fotografiji: Gregor Skvarč


<< Nazaj | Novice