Mali grad

Za nami 5. Veronikin festival

14.06.2013

 

Mestno jedro Kamnika je bilo na sončen petek, 14. junija 2013, v znamenju otrok Veronikinega festivala. Praznovanju in vrvežu na Glavnem trgu se je pridružil tudi župan Marjan Šarec.

Zavod za turizem in šport v občini Kamnik je že peto leto zapored, v sodelovanju z Vrtcem Antona Medveda Kamnik, Gimnazijo in srednjo šolo Rudolfa Maistra, Matično knjižnico Kamnik ter Osnovnimi šolami Frana Albrehta, Marije Vere in Stranje, organiziral Veronikin festival. Z dogodkom pa je hkrati Vrtec Antona Medveda Kamnik obeležil svojo 60-letnico delovanja.

Festival ima vsako leto večjo razsežnost, vse bolj pester pa je tudi program. Na številnih lokacijah našega prelepega srednjeveškega mesta so se otroci lahko igrali in ustvarjali vse od 9. do 19. ure. Stojnice in točke za igranje so bile tako razporejene od Šutne, parka Evropa z malim odrom, Samčevega prehoda, parkirišča pri Kavarni Veronika pa vse do Glavnega trga, kjer je bil glavni oder. Na njem so se tekom dneva zvrstili številni pevski in plesni nastopi ter gledališke in druge skupine kamniškega vrtca, osnovnih šol in gimnazije. Pridni otroci so tudi letošnje leto na posameznih točkah in ustvarjalnih delavnicah zbirali žige, za kar so prejeli spominček.

Na malem odru pri Parku Evropa so s svojimi nastopi popestrili dogajanje Sten Vilar, Gimnazija in srednja šola Rudolfa Maistra Kamnik z igrico in Folklorna skupina Verine zvezdice iz Osnovne šole Marije Vere. Samčev prehod se je na ta dan spremenil v deželo medvedka Rudija, delavnice pa so pripravili dijaki Gimnazije in srednje šole Rudolfa Maistra Kamnik. Pestro je bilo tudi na parkirišču pri Kavarni Veronika, kjer so otroci Osnovne šole Frana Albrehta uprizorili otroško predstavo, predstavljen pa je bil tudi projekt Slastna skrivnost kamniške Veronike s pripravo jabolčnih vafljev. Na Malem gradu so skozi ves dan potekale pravljične urice, ki jih je pripravila Matična knjižnica Kamnik. Ulico Glavni trg so zavzeli kolesarčki, predstavljena je bila tolkalska delavnica. Šutna je bila namenjena predvsem ustvarjalnim delavnicam z medvedkovo ambulanto, medvedovo hišo želja, medvedjim domekom, poslikavo obraza, delavnico z glino – Dotik ustvarjalnosti itd. V parku Evropa so bile na voljo gibalne delavnice, medvedji poligon ter delavnice, kot so slepi medvedek in medvedova slika. Na glavnem odru ste si v dopoldanskem času lahko ogledali nastop plesne šole Miki, folklorne skupine Verine Zvezdice ter Otroški pevski zbor enote Kamenček.

Največ dogajanja pa se je na glavnem odru zvrstilo popoldan, ko je najmlajše s svojim glasbenim nastopom najprej razveselila Anika Hrovat, nato pa je sledil skoraj enourni pester program, ki so ga pripravili otroci in vzgojiteljice Vrtca Antona Medveda Kamnik. Nastopili so Mažoretna skupina Veronika, pevski zbor delavcev Vrtca Antona Medveda. Z glasbeno točko so se predstavili otroci iz enote Pestrna, ritmično, gibalno in govorno igro otroci iz enote Kamenček, otroci enote Tinkara pa so pripravili posebno modno revijo oblačil in glasbe skozi čas. Dogajanje so na koncu popestrili še folklorna skupina enote Pestrna, glasbeno točko so pripravili otroci iz enot Marjetica in Sneguljčica. Nastopil je otroški pevski zbor vrtca s točko »Čokolada« ter združeni otroški zbor in zbor delavk vrtca s točko Mali sončki.

Vse navzoče je najprej pozdravila ravnateljica Vrtca Antona Medveda Renata Hojs, ki je bila ganjena nad letošnjo udeležbo in lepim programom, ki so ga ustvarile različne kamniške ustanove ter hkrati čestitala vsem vzgojiteljicam ob jubilejnem praznovanju. Povedala je, da jo veseli predvsem to, da imajo njihovi malčki možnost živeti v kraju, ki ima dolgoletno zgodovino in še veliko neokrnjene narave, ki je najboljša učiteljica življenja. Posebej so zadovoljni z dobrim sodelovanjem z Občino Kamnik in županom Marjanom Šarcem, posebno zahvalo pa je namenila tudi v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urški Kolar, ki je v povezovanju in prireditvi prepoznala priložnost za promocijo našega mesta tudi s turističnega vidika in oživitvi starega mestnega jedra Kamnika in v pripravi s svojo ekipo vložila veliko dela in znanja.

Navzoče je nagovorila v.d. direktorice Zavoda za turizem in šport v občini Kamnik Urška Kolar in poudarila, da so otroci naše največje bogastvo ter hkrati čestitala Vrtcu Antona Medveda za zavidljivo obletnico in dobro sodelovanje pri pripravi Veronikinega festivala.

Zbrane je nagovoril tudi župan Marjan Šarec, ki je bil navdušen nad veseljem razposajenih otrok v mestnem jedru Kamnika. Ob jubileju je čestital Vrtcu Antona Medveda Kamnik ter poudaril kako je danes pomembno, da si prizadevamo za dobro vzgojo otrok in jih naučimo poštenja ter vrednot.

V.d. generalne direktorice Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo mag. Vlasta Poličnik je pozdravila vse prisotne in v imenu Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport poudarila, da s skupnim praznovanjem dajemo priznanje in pomen prizadevanjem strokovnim sodelavcem vrtca. Otrokom, staršem in ostalim zbranim pa je zaželela prijetno praznovanje.

5. Veronikin festival smo sklenili s torto velikanko, ki smo jo na koncu razdelili med obiskovalce. 


<< Nazaj | Novice