Mali grad

Za Kamničani že prvo testiranje

29.07.2014

 

Letošnje državno prvenstvo se bo začelo 20. septembra, med prvimi pa so s pripravami na novo sezono začeli odbojkarji Calcit Volleyballa. Na prvem sestanku, ki mu je sledilo testiranje, so bili prisotni vsi igralci, na katere trener Marko Brumen računa v novi sezoni. Iz opravičljivih razlogov sta manjkala le brata Timotej in Grega Ratek, pridružena člana kamniške ekipe. Tudi v novi sezoni bo osnovni cilj kamniške ekipe najmanj uvrstitev med štiri najboljše ekipe na obeh domačih tekmovanjih.

Že podatek, da so bili na prvem treningu prisotni vsi igralci, kaže na to, da želijo kamniški odbojkarji tudi v letošnji sezoni igrati eno vidnejših vlog na domači sceni. V letošnji sezoni, z izjemo srednjeevropske lige, uradnih mednarodnih tekem ne bodo igrali.

»Prijavili smo se v srednjeevropsko ligo in pričakujemo, da bomo vanjo sprejeti. Sistem tekmovanja bo letos drugačen kot prejšnja leta, saj se bo igralo po pokalnem sistemu. Z zanimanjem čakamo na to, koliko ekipe se bo vanjo prijavilo. Upam, da jih bo čim več in da se bo tekmovanje začelo z osmino finala,« je o tekmovanju v srednjeevropski ligi dejal Marko Brumen, ki bo tretje leto vodil kamniško ekipo. Trener Kamničanov ni skrival zadovoljstva, da so se uvodnemu sestanku in testiranju odzvali praktično vsi igralci, ki imajo s Calcit Volleyballom podpisano pogodbo. Spregovoril pa je tudi o prvih rezultatih testiranja.

»Rezultati testiranja sicer niso presunljivi. Nekateri igralci so prišli že zelo dobro pripravljeni, predvsem to velja za Jerneja Stavbarja, medtem ko so nekateri še nekoliko počitniško razpoloženi in so še nekoliko 'zarjaveli'. Ker bomo imeli na voljo le nekaj več kot mesec dni in pol časa, kar je manj kot običajno, sem upal, da bodo fantje vendarle prišli bolje pripravljeni, da bi bazični trening nekoliko skrajšali. Letos bomo s prijateljskimi tekmami začeli relativno zgodaj. Tudi samo bomo skušali organizirati kakšen turnir, upamo pa, da nas bodo na kakšnega povabili. Na teh tekmah bomo skušali najti udarno šesterko. Po včerajšnjem testiranju, nas jutri čaka še Cooperjev test, potem pa bomo z njimi končali, že danes pa začenjamo z normalnimi treningi,« je po uvodnem dnevu priprav povedal Brumen.

V novi sezoni bodo Kamničani močnejši za tri igralce. Najbolj zveneče ime je seveda Jan Brulec, ki se je po letu dni igranja za ACH Volley vrnil v Kamnik, kjer razmere dokaj dobro pozna tudi Sergej Drobnič, ki je lani igral za mladince Calcita in bil tudi na nekaterih treningih s člansko ekipo. Tretji novinec pa je Primož Vidmar, ki je, tako kot Drobnič, slovenski mladinski reprezentant in bo moral kmalu zapustiti klubske priprave.

»Tudi sam menim, da bi morali biti močnejši, kot smo bili lani. Vendar ne samo zaradi treh novih igralcev, temveč zato, ker so nekateri naši pomembni igralci leto dni starejši in verjamem, da so v primerjavi z lansko sezono tudi napredovali. Tu mislim na Kotnika, pa Štembergar Zupana, Tončka Šterna ter še koga. Od novincev smo z Brulcem dobili izjemno okrepitev, prijetno pa me je včeraj na testiranju telesnih predispozicij presenetil Sergej Drobnič, ki se je izkazal za izjemnega skakalca. Izkazal se je tudi Primož Vidmar, tako da bomo spet imeli izenačeno ekipo, ki bo zelo mlada. Pričakujem, da bomo na marsikateri tekmi pogrešali izkušenega Danijela Pokeršnika, ki nikoli ni odpovedal in je znal tudi iz kašne zelo težke žoge izvleči točko.«

Trener Kamničanov Marko Brumen je spregovoril tudi o ciljih v novi sezoni. »Brez lažne skromnosti pričakujemo uvrstitev med štiri ekipe tako v domačem prvenstvu, kot v pokalu, po tihem pa računamo še na kaj več. Dobro je tudi, da bo letos redni del državnega prvenstva igral tudi ACH Volley, kar bo prineslo še dve težki tekmi več. Tudi v letošnji sezoni bi morala biti ena naših prednosti 'dolga' klop, vendar še vedno ne moremo govoriti, da bomo imeli v ekipi kakšnega izjemnega posameznika, ki bi lahko sam odločal tekme. Končni rezultat bo odvisen od cele ekipe, od njene harmonije in uigranosti, ker, kot sem dejal, izven serijskega igralca nimamo.«

Besedilo: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice