Mali grad

Za GRS Kamnik: na kolo z Mastershefovkami za dobrodelnost na Veliki planini

03.09.2020

 

Za GRS Kamnik: Na kolo z Mastershefovkami za dobrodelnost na Veliki planiniNa pobudo posameznikov smo združili moči s podjetjem Korca in nekaterimi kamniškimi podjetji, da zberemo sredstva za Gorsko reševalno službo Kamnik, ki deluje od leta 1922. Dejansko pa to ni služba, ker jo sestavljajo le entuzijasti, prostovoljci, ki se večkrat v gore podajo v najslabših razmerah – ponoči, v najhujših nalivih, mrazu … in vse z namenom, da pomagajo planincem, ki potrebujejo pomoč, ker so poškodovani, prestrašeni ali pa njihovo življenje visi na nitki…

Kar 20 odstotkov vseh nesreč v gorah, pri katerih posreduje GRS Kamnik, se zgodi na Veliki planini, zato 5. septembra ravno na Veliki planini organiziramo dobrodelni dogodek gorskega kolesarjenja pod vodstvom certificiranega vodnika gorskega kolesarstva in gorskega reševalca Matjaža Šerkezija.

Ves dobiček od prodanih prijavnin gorskih kolesarjev bo namenjen GRS Kamnik za izboljšanje njihovih pogojev dela, ki si jih lahko ogledate v kratkem predstavitvenem videu o tem dobrodelnem dogodku.

Kdo pravzaprav so gorski reševalci?

Društvo GRS Kamnik je prostovoljno, samostojno, nepridobitno in nepolitično združenje fizičnih oseb, ki deluje na podlagi Zakona o društvih. Dejavnost gorske reševalne službe opravlja brezplačno, kot javno službo, ki je v javnem interesu in je humanitarna dejavnost.

Osnovni namen in cilj delovanja Društva GRS je prostovoljno pomagati ljudem pri nesrečah v gorah in na težko dostopnih terenih. Člani opravljajo preventivne in operativne naloge v zvezi z varstvom pred naravnimi in drugimi nesrečami ter zaščito in reševanjem na območju porečja Kamniške Bistrice. Vključeni so v sistem zaščite in reševanja Republike Slovenije. Večino dela opravijo v občini Kamnik, pokrivajo pa tudi območje občin Domžale, Komenda, Mengeš, Moravče, Lukovica in Trzin. Društvo po številu intervencij spada med najbolj obremenjene postaje GRS v Sloveniji.

DRUŠTVO Gorska reševalna služba Kamnik (Društvo GRS Kamnik) Fužine 74, SI – 1241
SWIFT/BIC: LJBASI2X
 (Nova Ljubljanska banka, d. d.)
TRR/IBAN: SI56 0231 1026 1122 215, NLB d.d. (račun za zbiranje donacij za reševanje prostorske stiske društva)

Več o dogodku

KDAJ: 5. 9. 2020 / ves dan
KJE: Na Veliki planini
ORGANIZATOR: T ATELJE d.o.o. / KORCA d.o.o. in Gorska reševalna služba Kamnik (Matjaž Šerkezi)

ČASOVNICA Z OPISOM DOGODKA

Besedilo in fotografije: Tanja Pirc, Korca d.o.o. za T Atelje in Matjaž Šerkezi, Gorska reševalna služba Kamnik


<< Nazaj | Novice