Mali grad

Za 20. Kamniški kros skoraj vse nared

17.04.2017

 

Za 20. Kamniški kros skoraj vse naredV nedeljo, 23. aprila, bodo Kamnik znova zasedli gorski kolesarji. Zdaj že tradicionalno bo Calcit Bike Team priredil Kamniški kros, ki bo letos jubilejni 20. Dirka je kategorizirana z oznako UCI C.1, kar pomeni, da je dirka v koledarju Mednarodne kolesarske zveze, štela pa bo tudi za točke slovenskega pokala SLOXCUP.

Tekmovanje se bo v centru Kamnika začelo ob 10. uri s startom kategorije do 15 let, sledili bodo mladinke, amaterji in amaterke, veterani in veteranke, kategorije do 7, 9, 11 in 13 let, vrhunec dneva pa bo ob 14.15 s startom moških elite in U23. Minuto za njimi bodo startale ženske elite in U23. Tem bosta sledili še kategoriji do 17 in 19 let. Tudi letos bodo na svoj račun prišli tudi najmlajši, poganjalčki bodo startali bo 16.45, 15 minut kasneje pa bo podelitev priznanj vsem najboljšim.

Naši pridni delavci pod budnim očesom Janeza Vovka so na progi opravili že izjemno delo. "Proga je Kamniku je praktično pripravljena in zadnji vikend so bili idealni pogoji tako za trening kot za preizkus proge," pravi Vovk.

Najbolj blatni del iz preteklih let je ekipa premostila s paletami, proga je v gozdu že zdaj delno označena na delih, ki se razlikujejo od lani, zadnji del skozi sadovnjak je prav tako označen, a zaprt v soglasju z lastnikom. Vožnja skozi sadovnjak bo možna od torka, 18. aprila, je glavne novosti pojasnil Vovk in dodal, da po trenutnih razmerah vse kaže, da bo tudi "skakalnica" odprta na tekmi.

Kdor bo želel preizkusiti progo, naj bo posebej previden na prečnici pod koreninami. Nevarni del je označen, ni pa še zaščiten. V naslednjih dneh bodo delavci na nekaterih delih proge odstranili listje, poravnali spodnji del skakalnice in zavarovali prečnico.

Se vidimo 23. aprila v Kamniku!

VIR: Calcit Bike Team


<< Nazaj | Novice