Mali grad

ŽUPAN MATEJ SLAPAR OB 12. URI ZAKLENIL VRATA OBČINSKE STAVBE

15.03.2020

 

ŽUPAN MATEJ SLAPAR OB 12. URI ZAKLENIL VRATA OBČINSKE STAVBE

TUDI OBČINA KAMNIK RAVNA ODLOČNO IN ODGOVORNO, ZATO SMO SE ODLOČILI, DA ZA VSE UPORABNIKE IN STRANKE OBČINA POSLUJE ZA NUJNE ZADEVE LE PREKO TELEFONA IN ELEKTRONSKE POŠTE, V ZELO IZJEMNIH PRIMERIH PA PO PREDHODNI NAJAVI. POSLOVALI BOMO SAMO PREKO ELEKTRONSKE POŠTE OBCINA@KAMNIK.SI IN PO TELEFONU 01/8318 140 (VSAK DELOVNI DAN MED 8. IN 12. URO).

POSLOVANJE UPRAVNE ENOTE KAMNIK ZA NUJNE ZADEVE DELUJE PREKO ELEKTRONSKE POŠTE UE.KAMNIK@GOV.SI IN TELEFONSKIH ŠTEVILK SPODAJ.

Splošne informacije Upravne enote Kamnik: 01/8318 178, 01/8318 177

Področje upravno notranjih zadev Upravne enote Kamnik:

PISARNA DISLOCIRANE ENOTE FINANČNE UPRAVE REPUBLIKE SLOVENIJE JE ZAPRTA DO PREKLICA.

ZA UPORABNICE IN UPORABNIKE NAŠIH STORITEV BO OMOGOČEN DOSTOP LE V IZJEMNO NUJNIH ZADEVAH.

Poziv k zapiranju lokalov

Župan Matej Slapar poziva, da se z dnem 15. 3. 2020 zaprejo vsi lokali na območju občine, kjer se zbira večje število ljudi (gostinski lokali, restavracije, frizerski in kozmetični saloni, cvetličarne,…), razen poslovnih prostorov, ki izvajajo zdravstveno dejavnost ter oskrbo prebivalcev s prehrambnimi ali higienskimi potrebščinami, ter tistih, ki opravljajo javne storitve.

Obenem se zahvaljuje vsem, ki so že delovali odgovorno in so preko včerajšnjega ali današnjega dneva že zaprli lokale zaradi preventivnih razlogov. 

Poziv prostovoljcem

Občina Kamnik je včeraj, v soboto, 14. marca 2020, vzpostavila telefon za dostavo nujnih življenjskih potrebščin starejšim občankam in občanom, ki živijo sami, obenem pa lahko na telefon pokličejo tudi tisti, ki so oboleli in nimajo nikogar (sosedov, prijateljev,…), ki bi jim priskrbel nujne življenjske potrebščine (hrana, zdravila in podobno). Dodatne informacije: 051/374-207 (Katja Vegel-Občina Kamnik).

Trenutno se je javilo preko 30 prostovoljcev, predvsem iz Študentskega kluba Kamnik in Zavoda Oreli, vseeno pa se zavedamo, da se bodo razmere v državi spreminjale, zato pozivamo vse, ki bi bili pripravljeni pomagati po svojih močeh, da se vključijo v aktivnosti (telefonska številka 051/374-207).

Spremembe poslovanja Zdravstvenega doma dr. Julija Polca Kamnik

V času epidemije, poteka delo ambulant v ZD Kamnik spremenjeno in sicer ne več po principu, kdo je vaš osebni zdravnik, ampak glede na vašo problematiko.

Delujoče ambulante so:

POMEMBNO! Občane opozarjamo, da zaradi preprečevanja širjenja okužb, v  ZD Kamnik vstop ne bo mogoč brez predhodnega telefonskega naročila, v izrednem nujnem primeru pozvonite pri vratih urgence. 

Zaprta lekarna v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik

Občanke in občane obveščamo, da bo s ponedeljkom, 16. marcem dalje, zaprta lekarna v Zdravstvenem domu dr. Julija Polca Kamnik. Lekarni na Šutni in na Jakopičevi ulici bosta poslovali nemoteno.

Šutna odprta za promet

Danes je bilo s strani poveljnika Občinskega štaba Civilne zaščite naročeno, da bo od ponedeljka, 16. marca 2020, dalje Šutna odprta za promet, in sicer zaradi možnosti čim bližjega dostopa do Mestne lekarne na Šutni.

Brezplačna parkirišča v lasti Občine Kamnik

Parkirišča v lasti Občine Kamnik so od ponedeljka, 16. marca 2020, do nadaljnjega brezplačna.

#OSTANIMO DOMA. SKUPAJ BOMO ZMOGLI. SOLIDARNOST, POMOČ IN POZITIVNO RAZMIŠLJANJE.


Preventivni ukrepi

Pri vsem tem naj poudarimo, da za okužbo z virusom SARS-CoV-2 velja enaka preventiva kot pri drugih nalezljivih bolezni, ki povzročajo okužbe dihal. Kot navaja Nacionalni inštitut za javno zdravje, je pri preprečevanju okužbe z virusom SARS-CoV-2 tako kot pri drugih nalezljivih boleznih, ki povzročajo okužbe dihal, priporočljivo upoštevati naslednje vsakodnevne preventivne ukrepe:

V primeru poslabšanja stanja (težko dihanje, pojav apatičnosti in zmedenosti ipd.), se preko telefona posvetujte z vašim osebnim zdravnikom glede nadaljnjih ukrepov.

Vsa priporočila in navodila lahko spremljate na spletni strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje, in sicer na povezavi tukaj.

Video vsebina higiena kašlja in nasveti za umivanje rok je dostopna TUKAJ

 


<< Nazaj | Novice