Mali grad

Z zmago v Zabreznici v Maribor

08.03.2013

 

Tekma desetega kroga modre skupine v 1. DOL za ženske

Zgornja Gorenjska – Calcit Volleyball          0:3 (-20, -15, -16)

Zabreznica – Športna dvorana pod Stolom. 150 gledalcev. Sodnika: Dugar (Kanal( in Tomec (Novo mesto).

Zgornja Gorenjska: M. Jerala – libero, Blažič, Bernardi, U. Jerala 1, Dolst, Kolbl 5, Rozman, Pintar 9, Čančar 4, Zidarič 8, Kikelj 8, Eržen 1, Suljanovič – libero, Čuk 6. Trenerka: Tanja Božinovič.

Calcit Volleyball: Guštin 10, Turnšek 12, Podlesnik – libero, Handanovič 8, Ljubetič 2, Lenarčič, Starčević 13, N. Mori 2, Hribar, Strel Kosmač 6, E. Mori 2. Trener: Oleg Gorbačov.

Na zadnji tekmi modre skupine so odbojkarice Calcit Volleyballa, tudi brez kapetanke Petre Kramolc, brez večjih težav premagale ekipo Zgornje Gorenjske in z novimi tremi točkami potrdile prvo mesto. V četrtfinalu končnice se bodo pomerile z ekipo Formis Bell, medtem ko bodo Jeseničanke, ki so na koncu osvojile peto mesto, igrale z Luko Koper, s tem, da bodo morebitno tretjo tekmo morale igrati v gosteh. Še pred končnico državnega prvenstva čaka Kamničanke konec tedna še zaključni turnir srednjeevropske lige, kjer jih v polfinalu čaka obračun z Novo KBM Branikom.

Ker je bila kakovostna razlika med jeseniškimi in kamniškimi odbojkaricami na nocojšnji tekmi prevelika, je težko reči, v kakšni formi so trenutno varovanke Olega Gorbačova, toda, vsaj kar se števila lastnih napak tiče, so aktualne pokalne zmagovalke igrale dobro, saj so jih naredile le devet, odlične pa so bile tudi v bloku – skupaj so jih dosegle dvanajst – in učinkovite v napadu, kjer je s 77-odstotno uspešnostjo blestela Ana Starčević. V odsotnosti Petre Kramolc je ob Starčevićevi na mestu sprejemalke zaigrala Elmina Handanovič, ki je dostojno zamenjala kapetanko kamniške ekipe, sicer pa je Oleg Gorbačov tekmo proti Zgornji Gorenjski začel v najmočnejši zasedbi. Kamničanke so tekmo v Zabreznici začele, kot se za ekipo, ki se spogleduje z naslovom državnih prvakinj, tudi spodobi in že pred prvim tehničnim odmorom je domača trenerka Tanja Božinović pri zaostanku štirih točk (1:5) vzela polminutni odmor. Toda do tehničnega odmora je bil za zaostanek že pet točk in šele po njem so Jeseničanke vzpostavile ravnotežje na igrišču. A le do izida 10:13, nato pa so Kamničanke s tremi zaporednimi točkami spet ušle domačim odbojkaricam. V končnici niza so se odbojkarice Zgornje Gorenjske gostjam še dvakrat približale na tri točke zaostanka (18:21 in 20:23), to pa je bilo tudi vse, kar jim je v tem nizu uspelo.

Drugi in tretji niz sta se začela na moč podobno, s prednostjo sedmih točk kamniških odbojkaric do prvega tehničnega odmora in devetih ob drugem tehničnem odmoru. Domača trenerka je s številnimi menjavami skušala spremeniti potek igre, vendar so bile Kamničanke enostavno premočne zanje. Že ob koncu drugega niza sta v igro vstopili sestri Eva in Nika Mori, ki sta zamenjali Teo Lenarčič in Ano Starčević in obe sta svoji nalogi opravili zadovoljivo. Sestri Mori sta z igro nadaljevali tudi v tretjem nizu, v katerem je priložnost dobila še Tisa Ljubetič in tudi ona je opravičila zaupanje trenerja Olega Gorbačova.

Izidi desetega kroga 1. DOL za ženske – modra skupina: Kema Puconci – Nova KBM Branik 0:3 (-13, -8, -15), Luka Koper – Aliansa 3:1 (16, 17, -16, 22), Zgornja Gorenjska – Calcit Volleyball 0:3 8-20, -15, -16).

Končni vrsni red v modri skupini: 1. Calcit Volleyball 34 (30:7), 2. Nova KBM Branik 31 (27:7), 3. Aliansa 19 (17:22), 4. Luka Koper 14 (17:23), 5. Zgornja Gorenjska 12 (13:27), 6. Kema Puconci 4 (11:27).

Pari prvih tekem četrfinala končnice, sreda, 13. marec: Calcit Volleyball – Formis Bell, Nova KBM Branik – HiT Nova Gorica, Aliansa – Kema Puconci, Luka Koper – Zgornja Gorenjska.

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice