Mali grad

Z zmago na Madžarskem na začasno drugo mesto

15.12.2012

 

Teva Gödöllö - Calcit Volleyball       0:3 (-21, -13, -20)

Gödöllö - Univerzitetna športna dvorana. 100 gledalcev. Sodnika: Mokry in Vlaško (oba Slovaška).

Teva Gödöllö: E. Kriegel 3, Z. Kriegel, Hegedüs, Molnar-Nemeth 8, Hackl, Lutter, Merkoszki 3, Szakmary 8, Hafra, Szeles 1, Csengeri 12, Leko - libero. Trener: Ludvig Zsolt.

Calcit Volleyball: Guštin 14, Turnšek 6, Podlesnik - libero, Handanovič, Ljubetič, Kramolc 9, Lenarčič 4, Starčević 13, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 13, E. Mori. Trener: Oleg Gorbačov.

Samo dva dni po napornem gostovanju v nizozemskem Weertu, na katerem so Kamničanke sicer izgubile povratno tekmo tretjega kroga pokala challenge, a so se zahvaljujoč zmagi v zlatem nizu vseeno uvrstile v osmino finala tega tekmovanja, je slovenske podprvakinje že nocoj čakalo novo gostovanje. Tokrat na Madžarskem, kjer so se v Gödöllöju v prvi tekmi 12. kroga srednjeevropske lige pomerile z domačo ekipo. Madžarske prvakinje so do zdaj v srednjeevropski ligi zmagale le dvakrat, vseeno pa je bilo v taboru Kamničank kar nekaj strahu pred to tekmo, saj so se bolj kot domače ekipe bali utrujenosti. Le-ta je bila še najbolj prisotna v uvodnem nizu, ki je bil še najbolj izenačen, toda ne glede nato so slovenske podprvakinje ves čas nadzorovale potek srečanja in tudi ta niz zanesljivo dobile. Drugi niz je minil popolnoma v njihovi prevladi. Še zlasti so prevladovale v bloku, proti kateremu domače odbojkarice niso in niso našle prave rešitve. Poleg tega so imele madžarske odbojkarice tudi velike težave na sprejemu in ni čudno, da so v drugem nizu osvojile vsega trinajst točk. Tretji niz je bil spet bolj izenačen, toda končna zmaga kamniških odbojkaric ni bila niti v enem trenutku vprašljiva. Odbojkarice Calcita so nove tri točke vpisale po vsega 65 minutah igre, boljše pa so bile prav v vseh elementih odbojkarske igre. Sprejem začetnih udarcev sicer ni bil na najvišji ravni, na koncu tekme je bil 57-odstoten, a še vedno precej boljši od domačega, ki je bil vsega 40-odstoten. V napadu se je s 70-odstotnim izkupičkom izkazala Jelena Strel Kosmač, skupaj so Kamničanke imele 48-odstotno uspešnost napadalnih akcij, odbojkarice Gödöllöja vsega 35-odstotno, kar ob dvanajstih blokih gostujoče ekipe (Strel Kosmačeva in Guštinova sta nasprotnice z blokom zaustavili po štirikrat) niti ni tako presenetljivo. Če k temu dodamo še devet asov Kamničank in le pet domačink, je razumljivo, da so slovenske podprvakinje zlahka prišle do treh točk.

Z novo, že osmo zmago v srednjeevropski ligi, so kamniške odbojkarice vse bližje zaključnemu turnirju srednjeevropske lige, še več, z dvema tekmama več kot Slavia iz Bratislave in Nova KBM Branik so zdaj celo na drugem mestu prvenstvene lestvice. Kamničanke bodo tekmo trinajstega kroga z bratislavsko Slavio odigrale že prihodnji torek. Tokrat na domačem igrišču, nato pa jih danes teden čaka še zaključni turnir pokala Slovenije.

Preostale tekme 12. kroga ženske srednjeevropske lige, jutri: Slavia Bratislava - SVS Post (17.00), Askö Linz - Rijeka (19.00), 25. januar: Split - Nova KBM Branik (18.00).

Vrstni red: 1. SVS Post 26 (28:9), 2. Calcit Volleyball 24 (27:12) - tekma več, 3. Slavia Bratislava 22 (24:8) - tekma manj, 4. Nova KBM Branik 17 (20:14) - tekma manj, 5. Doprastav Bratislava 15 (18:14) – tekma manj, 6. Rijeka 9 (12:14) - dve tekmi manj, 7. Askö Linz 7 (10:25), 8. Teva Gödöllö 6 (10:26) - tekma manj, 9. Split 0 (0:27) - tekma manj.

 


<< Nazaj | Novice