Mali grad

Z zimskih državnih prvenstev bogatejši za osem medalj

16.02.2016

 

Z zimskih državnih prvenstev bogatejši za osem medaljZimska državna prvenstva so za kamniške plavalke in plavalce praviloma manj uspešna kot poletna, saj veliko časa namesto za treninge porabijo za vožnje do ustreznih objektov. Letošnja so se odvijala v Mariboru, Ljubljani in Kranju, v krajih, kjer imajo plavalke in plavalci pogoje, o katerih mi lahko samo sanjamo. Barve Plavalnega kluba Kamnik je pod vodstvom trenerjev Emila Tahiroviča, Gaje Lorenci in Aleša Kuharja zastopalo 30 plavalk in plavalcev. Vendar tokrat ne bomo tarnali, ampak predstavili odlične rezultate zimske sezone, zaradi katerih si toliko bolj želimo, da letos čim prej začnemo s treningi na našem domačem bazenu Pod skalco.

Jernej Prebil je že v lanski sezoni nakazal, da utegne biti letošnja sezona njegova in to je minuli vikend na Moštvenem in posamičnem državnem prvenstvu za dečke in deklice več kot potrdil. S trenerjem Emilom Tahirovičem ste odlično načrtovala formo in v nedeljo je v disciplini 100 metrov prosto, že tako uspešno prvenstvo zaključil z zmago in osvojenim naslovom državnega prvaka med dečki (letnik 2002 in 2003). V šestih nastopih je bila njegova najslabša uvrstitev peto mesto, srebro je osvojil na 50 metrov prosto in 100 metrov mešano, bron 50 metrov delfin in 200 metrov prosto.

Tako kot Jernej je tudi Eva Bende že lani med mlajšimi letniki v kategoriji deklic (letnik 2004 in 2005) osvajala diplome in s trenerjem Emilom Tahirovičem sta za letos postavila visoke cilje. Po dveh četrtih mestih v petek in soboto je Eva v nedeljo ujela manjkajoče stotinke, kar je bilo dovolj za srebro na 100 metrov mešano in bron na 100 metrov prosto.

Živa Dobrovoljc je v Mariboru na Zimskem združenem državnem prvenstvu osvojila odlično drugo mesto v disciplini 200 metrov prosto med mladinkami. Odličen rezultat ji je prinesel tudi vabilo v državno reprezentanco za tradicionalni četveroboj plavalnih reprezentanc Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije in Slovenije v Kranju, 5. in 6. marca.

Poleg medalj v kategorijah na prvenstvih mlajših kategorij podeljujejo tudi diplome za mlajše letnike. Iza Videc je na Moštvenem in posamičnem državnem prvenstvu za mlajše deklice osvojila prvo mesto na 100 metrov prosto, drugo mesto na 400 mesto prosto ter tretji mesti na 50 metrov in 200 metrov prosto. Marja Maček Sitar je na Moštvenem in posamičnem državnem prvenstvu za deklice osvojila tretje mesto na 50 metrov prosto.

Seveda ne moremo mimo rezultatov vseh ostalih kamniških plavalk in plavalcev, saj so vsi po vrsti izboljševali osebne rekorde. Še posebej so nas presenetile deklice in mlajše deklice, saj so v štafetah kar trikrat osvojile nehvaležno četrto mesto.

Na državnih prvenstvih so tako nastopili in osvojili naslednje svoje najboljše uvrstitve:

Vsi skupaj so pripomogli k temu, da smo tudi v moštveni razvrstitvi zabeležili zelo dobra rezultata, dečki in deklice so osvojili sedmo mesto med 23 klubi, mlajše deklice in dečki pa deveto mesto med 25 klubi.

Seveda vseh teh rezultatov ne bi bilo brez staršev plavalk in plavalcev, našega glavnega sponzorja Calcita ter Občine Kamnik. Po uspešnem začetku leta 2016 lahko samo ponosno zremo v prihodnost in v svoje vrste vabimo vse, ki v plavanju prepoznajo svoj šport ali zdravo rekreacijo.

Besedilo in fotografije: Sandi Uršič, Plavalni klub Kamnik


<< Nazaj | Novice