Mali grad

Z rezom kamniške potomke najstarejše vinske trte pričeli s sklopom prireditev ob prazniku Občine Kamnik

13.03.2017

 

V Parku Evropa je popoldan kamniški viničar Miro Sanabor opravil rez kamniške potomke najstarejše vinske trte. Prvega dogodka v sklopu letošnjih prireditev ob občinskem prazniku se je v imenu Občine Kamnik udeležil podžupan Igor Žavbi skupaj z direktorico Zavoda za turizem, šport in kulturo Kamnik Boženo Peterlin ter krajankami in krajani.

Z rezom kamniške potomke najstarejše vinske trte pričeli s sklopom prireditev ob prazniku Občine Kamnik

Rez vinske trte spada med prva zimsko-pomladna ročna dela v vinogradih in je za vinogradnika strokovno tudi najbolj zahtevno opravilo. Da pa bomo letos deležni sadov potomke, ki je v Parku Evropa dobila svoje mesto leta 2006, je za rez že tradicionalno poskrbel kamniški viničar Miro Sanabor. Ob tem je povedal mnogo zanimivega o obrezovanju trte, o pravilni vzgoji sadnega drevja in med zbrane s ponosom razdelil nove cepljenke.

V imenu Občine Kamnik je zbrane pozdravil in nagovoril podžupan Igor Žavbi, ob tem se je zahvalil vestnemu kamniškemu viničarju, ki skrbi za vsa opravila in rez kamniške trte, krajanke in krajane pa prav lepo povabil na preko 35 prireditev, ki se bodo v sklopu praznika Občine Kamnik odvijale od sredine marca do začetka aprila.

Vabljeni v Maistrovo mesto!


<< Nazaj | Novice