Mali grad

Z resnim pristopom do prepričljive zmage v Šempetru

04.02.2013

 

Aliansa – Calcit Volleyball     0:3 (-15, -17, -12)

Šempeter – Dvorana OŠ Šempeter. 150 gledalcev. Sodnika: Skudnik (Mežica) in Valentar (Prevalje).

Aliansa: Lakovšek 1. Šega – libero, Božič 5, Borse 6, Marčeta – libero, Jović, Petranović 8, Žohar 4, Žnidar 2, Hren 6, Napotnik, Pungartnik 4. Trener: Beno Božič.

Calcit Volleyball: Guštin 11, Turnšek 11, Podlesnik – libero, Handanovič 3, Ljubetič, Kramolc 3, Lenarčič 4, Starčević 15, N. Mori, Hribar, Strel Kosmač 10, E. Mori. Trener: Oleg Gorbačov.

Slovenske pokalne zmagovalke so hitro pozabile na včerajšnji poraz v 17. krogu srednjeevropske lige, ko so na Reki izgubile z 2:3. Glede nato, da imajo nastop na zaključnem turnirju srednjeevropske lige že zagotovljen, poraz ni vplival na razpoloženje v ekipi, kajti za odbojkarice Calcit Volleyballa je v tem trenutku pomembnejša domače prvenstvo. Da se varovanke Olega Gorbačova, ki je tekmo v Šempetru večino časa igral v najboljši zasedbi, tega dobro zavedajo, so potrdile tudi s svojim pristopom v prvem krogu modre skupine, ko so po dobri uri igranja prišle do vseh treh točk.

Šempetrčanke, ki so v rednem delu državnega prvenstva osvojile prvo mesto, niti v enem trenutku niso ogrozile zmage kamniških odbojkaric, ki so že na prvi tehnični odmor odšle s prednostjo štirih točk, ob drugem pa so vodile že s sedmimi točkami naskoka. Bolj izenačen je bil drugi niz, vendar le do prvega tehničnega odmora, toda tudi ob njem so Šempetrčanke, ki so v letošnji sezoni s Kamničankami že igrale v polfinalu pokalnega tekmovanja, za Kamničankami zaostajale za točko. Po vrnitvi na igrišče so odbojkarice Calcita domačinkam hitro ušle za štiri točke in do konca niza he njihova prednost le še naraščala. Najmanj zanimiv je bil tretji niz, kajti mlade Šempetrčanke so se očitno vdale v usodo in se sprijaznile s tem, da so kamniške odbojkarice v tekmo vstopile resno, brez podcenjevanja, kot se za ekipo, ki je v letošnji sezoni že osvojila pokalni naslov in ki se resno spogleduje tudi z državnim, tudi spodobi. Ko so Kamničanke povedle z 11:4, je bilo bolj ali manj jasno, komu bodo pripadle vse tri točke.

Zanimivo je, da sta imeli obe ekipi veliko težav s sprejemom začetnih udarcev, saj sta bili obe ekipi v tem elementu igre le 42-odstotni – Kamničanke so dosegle šest asov, Šempetrčanke pa enega manj -, zato pa je bil napad izrazito na strani Calcitovk, ki so bile 51-odstotne – Maja Guštin celo 86-odstotna, Ana Starčević pa 67-odstotna -, domačinke pa zgolj 29-odstotne. Kamničanke so bile tudi precej višje v bloku. Do konca tekma so jih zbrale deset, domače odbojkarice, ki so naredile tudi veliko več lastnih napak, le dva.

Že v sredo bodo odbojkarice Calcit Volleyballa gostovale v Kopru.  

Besedilo in fotografija: Miha Štamcar


<< Nazaj | Novice