Mali grad

Z odprtjem dela prenovljene Tunjiške ceste smo začeli sklop prireditev ob prazniku Občine Kamnik

09.03.2015

 

Popoldan je župan Marjan Šarec skupaj s predsednico Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanko Učakar, predsednikom Krajevne skupnosti Tunjice Matjažem Sedušakom ter podžupanoma Igorjem Žavbijem in Matejem Slaparjem s simboličnim prerezom traku odprl del prenovljene Tunjiške ceste. Dogodka na Košišah so se udeležili tudi predstavniki izvajalcev ter krajanke in krajani.  

V okviru izgradnje kanalizacije za komunalne odpadne vode v Tunjiški Mlaki se je izvedla rekonstrukcija cestišča s hodnikom za pešce od Zavoda za gozdove Slovenije proti Tunjicam. Obsegala je zamenjavo zgornjega ustroja, sanacijo pokrovov in litoželeznih rešetk meteorne kanalizacije ter sanacijo robnikov pločnika. Hkrati se je obnovilo cestišče na dveh stranskih javnih poteh. Vrednostinvesticije do vrha klanca, ki jo je v celoti financirala Občina Kamnik, je znašala približno 340.000 evrov.

Za izvedbo kanalizacije je bilo na javnem razpisu izbrano podjetje Gorenjska gradbena družba d. d. s partnerjem SGP Graditeljem d.d. in podizvajalcem Komunalnim podjetjem Kamnik, d.d.. Ker je kanalizacija Tunjice del projekta »Odvajanje in čiščenje odpadne vode na območju Domžale – Kamnik«, kamor spadata tudi območje Stranj in Tuhinjske doline, so si izvajalci razdelili območja. Gradnjo na območju Tunjic izvaja podjetje SGP Graditelj d.d., asfalterska dela podjetje Gorenjska gradbena družba d. d., Komunalno podjetje Kamnik d.d. pa izvaja montažna dela pri izgradnji vodovoda.

Zbrane je najprej pozdravila predsednica Krajevne skupnosti Kamnik – center Ivanka Učakar. »V zadnjem letu je bilo opravljeno veliko dela. Zgrajena je kanalizacija, položeni so vodi za televizijo, internet, vodovod, imamo razsvetljava in pločnik. Ob tej priložnosti se zahvaljujem krajankam in krajanom za potrpežljivost, izvajalcem del ter bivšemu predsedniku Krajevne skupnosti Kamnik – Center Emilu Grzinčiču za aktivno spremljanje gradnje. Vsem iskrena hvala.«

Župan Marjan Šarec je krajankam in krajanom iskreno čestital ob novi pridobitvi. »Današnje odprtje še ne pomeni konec del, saj se dela nadaljujejo naprej proti Tunjicam. Resnično gre za velik projekt, na katerega se je čakalo dolga leta. Bilo je nemalo težav, a smo jih uspešno reševali. Pohvaliti moram izvajalce, ki so opravili korektno delo. To kar vidimo nad zemljo, je za marsikoga veliko pomembnejše kot tisto kar se skriva pod zemljo. Poudariti pa je potrebno, da je teren zelo naporen. Hvala krajankam in krajanom za njihovo potrpežljivost, saj so obvozi trajali precej časa. Hvala ekipi na občini Kamnik, ki se je trudila za pridobitev vseh soglasij, da smo delo sploh lahko pričeli. Kot veste odločbe vlade še niso izdane, kljub obljubam jih še čakamo, tako da smo vse to naredili na lastne stroške. Za konec vsem želim, da bi se varno vozili po tej cesti.«

Za glasbeno popestritev je poskrbel trio trobent iz Glasbene šole Kamnik v sestavi Erin Pirc, Maša Zemljič in Martin Gregorič, zazvenelipaso tudi prijetni glasovi Ženskega komornega zbora Vox Annae pod vodstvom Aleša Seduška.

Z današnjim dnem smo tako začeli s pestrim programom prireditev, ko bomo počastili dan Občine Kamnik, rojstni dan generala, kulturnika, pesnika, bibliofila in našega rojaka Rudolfa Maistra-Vojanova. Vabljeni, da se nam na slovesnostih in prireditvah, za katere velja prost vstop, pridružite tudi Vi, program pa si lahko ogledate tukaj.

 

 


<< Nazaj | Novice