Mali grad

Z jutrišnjim dnem pod določenimi pogoji dovoljene izjeme prepovedi gibanja izven občine prebivališča

17.04.2020

 

Z jutrišnjim dnem pod določenimi pogoji dovoljene izjeme od prepovedi gibanja izven občine prebivališča Vlada Republike Slovenije je v tem tednu sprejela nekatere odločitve, s katerimi je omilila nekatere do sedaj veljavne prepovedi gibanja in zbiranja ljudi. Po novih odločitvah vlade, ki veljajo od 18. 4. 2020 naprej, je tako posameznikom in skupinam oseb, če gre za ožje družinske člane ali člane skupnega gospodinjstva, zaradi izvajanja vzdrževalnih del ali sezonskih opravil dovoljen prihod, odhod in zadrževanje na zasebnem zemljišču ali objektu izven občine prebivališča. Dostop na zasebno zemljišče ali objekt v občino izven občine prebivališča je dovoljen le po najbližji javni cesti ali javni poti.

Pri navedenem gibanju in zadrževanju mora imeti posameznik pri sebi

Dokazilo in izjavo mora posameznik na zahtevo pokazati inšpektorju Zdravstvenega inšpektorata Republike Slovenije ali policistu. Pripravili smo osnutek izjave, ki si jo lahko ogledate TUKAJ.

Celoten Odlok o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin si lahko ogledate tukaj.


<< Nazaj | Novice