Mali grad

Z glasnim godenjem smo še zadnjič sedli na letošnjem Kamfestu

17.08.2020

 

Z glasnim godenjem smo še zadnjič sedli na letošnjem Kamfestu

Z glasnim godenjem smo še zadnjič sedli na letošnjem KamfestuSobotne popoldne je napovedovalo še zadnji Kamfestov večer. Večer, ki je zaokrožil celotno letošnje kamniško festivaljenje, ki je gromkoglasno odprlo Kreativno četrt Barutana, napolnjeno s sijajnimi dogodki in edinstveno zasnovo, potencialom in prostorskimi zmožnostmi. Ki je na vseh šestih odrih in ostalih prizoriščih presenečalo in kulture željnim ponudilo tisto, kar so potrebovali.

Tudi v soboto se je bilo mogoče sprehoditi do ulične razstave na zidu pri KČ Barutana in si prebrati strip o volkulji Beli ter se zazreti v fotografije iz Barutane. Ulična razstava se ne zaključuje s Kamfestom, ampak bo na ogled še nekaj časa. Če si je še niste ogledali, bo priložnosti še dovolj. Je pa včeraj po Kamniku ponovno krožila in nepričakovano vznikala mobilna stripovska razstava Edija Edina Pašića in presenetila naključne mimoidoče.

Diversity sejem je popoldne na ogled postavil unikatne izdelke; mogoče je bilo kupiti kaj zase, za svojo boljšo polovico ali za prijazno sosedo. Medtem je bilo na Otroškem odru že vse pripravljeno za cirkuško predstavo Mini cirkus Bufeto. Najmlajši so z velikimi vedoželjnimi očmi spremljali klovnovske norčije in se ob tem več kot izvrstno zabavali.

Nekoliko niže pa se je pripravljal zaključni koncert letošnjega festivala. Terra POP so preigravali znane melodije, preoblečene v skupini lasten slog, vmes pa so zagodli kakšno svojo in publiki še nepoznano. Muziciranje z inštrumenti, ki smo jih sicer vajeni v večjih simfoničnih zasedbah, je dalo piko na i letošnjemu festivalu, ki se je tako zaključil z izvrstnim godenjem.

Festival se za eno leto poslavlja. Hvala vsem obiskovalcem, ki ste festival podprli v času, ko fizično druženje po večini poteka na 1,5 metra, in upoštevali vse preventivne ukrepe; četudi so se včasih zdeli nesmiselni, so bili edini pogoj, da se je Kamfest lahko odvil. Se vidimo naslednje leto, ko bo, upajmo!, festival smel ponuditi razgled brez zapovedane distance.

Kljub dežju se Kamfest ne da

Z glasnim godenjem smo še zadnjič sedli na letošnjem KamfestuV petek se je nad Kamnikom odprlo nebo, a to nas organizatorjev ni ustavilo, da ne bi uspešno speljali predzadnjega festivalskega dne. Sicer pa ... kakšen je Kamfest, če ga vsaj enkrat ne namoči dež.

Na Otroškem odru so plesalci Plesnega kluba Modum prikazali, kaj vse znajo in česa vse so se naučili, in tako navdušili zbrano mlado občinstvo. Ne dolgo zatem se je v Parku Evropa odvijal drugi kamfestovski KUL petek, tokrat je za glasbeno spremljavo ob gostinski ponudbi in dežnih kapljah, ki niso pregnale vseh, skrbela Ugo & Buh, ki ju je publika nadvse hvaležno sprejela.

Na barutanskem odru je potekala zvočno-gibalna predstava Inner Voice – Notranji glas v izvedbi lokalnih plesalk, ki so z gibom in lastnimi zvoki predstavile pomen posameznikovega notranjega glasu in njegovo razdvojenost med telesom in okoljem, v katerem biva. Na Mestnem odru je pred navdušeno publiko nastopila izvrstna folk zasedba Bakalina Velika. Niti obiskovalcev niti nastopajočih vreme ni motilo, kar je vodilo v neskončno radosten in žmohten večer, napolnjen z novodobno tradicijo muziciranja v kombinaciji z zgodbami, ki jih piše življenje. 

Hvala obiskovalcem, ki so skupaj z nami trmarili v dežju, Solidarnosti in vsem nastopajočim, ki jih je psotna publika še bolj podžgala, da je bil predzadnji dan nadvse uspešen. Danes zvečer se festival za eno leto poslavlja. Še prej pa bo ponudil nekaj programa.


<< Nazaj | Novice