Mali grad

Z aprilom ukinjamo brezplačno parkiranje na javnih prometnih površinah v upravljanju Občine Kamnik

23.03.2021

 

Z aprilom ukinjamo brezplačno parkiranje na javnih prometnih površinah v upravljanju Občine KamnikKljub temu, da je 26. januarja 2021 medkrajevni javni potniški promet v vseh regijah v Sloveniji začel obratovati po običajnem režimu vožnje (šolski režim), smo se na Občini Kamnik odločili, da brezplačno parkiranje nekoliko podaljšamo. Glede na dejstvo, da kljub podaljšani epidemiji vse javne službe v ožjem mestnem jedru delujejo praktično nemoteno, je preko delovnega dne moč opaziti polno zasedenost vseh parkirnih mest, zaradi česar je obisk omenjenih služb postal otežkočen. Občina Kamnik zato občanke in občane obvešča, da z aprilom ukinjamo brezplačno parkiranje na javnih prometnih površinah, ki so v njenem upravljanju.

Brezplačno parkiranje je Občina omogočala od 16. novembra 2020, dalje, ko javni potniški promet ni obratoval, osnovni namen ukrepa pa je bil omiliti posledice neizvajanja javnega potniškega prometa za njegove uporabnike. Od 1. aprila 2021 dalje, torej z začetkom meseca, ko občanke in občani lahko kupijo tudi mesečno parkirno karto, pa tako ponovno uvajamo parkirnino na plačljivih parkirnih površinah na območju občine Kamnik.

Vljudno prosimo za upoštevanje novega režima, obenem vas obveščamo, da bo občinsko redarstvo z aprilom začelo aktivno izvajati tudi nadzor nad parkiranjem v območjih kratkotrajnega parkiranja (modre cone) ter na plačljivih parkirnih mestih, ponovno pa se uvaja tudi nadzor merjenja hitrosti na celotnem območju občine Kamnik.


<< Nazaj | Novice